lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Modified Golf Carts > Big Block Talk!
Big Block Talk! Everything about swapping a big block engine into your cart!



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 09-16-2007, 04:12 PM   #1
The Fabricator
 
Xtreme Cartz's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,012
Default Finished wiring but then!!!!

I was able to work on it this weekend and got it all wired up and ready to go. Earlier today I didn't have the radiator hoses or fuel lines hooked up yet but I just wanted to see if the starter and fan worked. They did so I continued on installing the radiator hoses and filling it up with coolant. After that I tried to fire it up. I let the electric fuel pump fill up the lines and carb then attempted to start the engine. It turned over good a few times but wouldn't fire. I try again with the choke and suddenly it quits turning over. Now everything is dead. I have the fan on a seperate switch and it won't even turn on.
All the fuses appear to be fine. I went over all the wires and none of them came loose. So I decided it must be a dead battery which is brand new. I tried jumping it but still nothing. Any ideas what could be wrong? Seems like there isn't that much to go wrong.
Biggest clue would be the fan right? Because it's on a seperate switch that goes straight to the battery. If that's not working it must be the battery I think. Please help!!! Thanks
Xtreme Cartz is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 09-16-2007, 05:28 PM   #2
The Fabricator
 
Xtreme Cartz's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,012
Default Re: Finished wiring but then!!!!

Turned out to be a bad ground. Fixed that quick but now there is no spark. What would cause that?
Xtreme Cartz is offline   Reply With Quote
Unread 09-16-2007, 08:50 PM   #3
Frog Hunter
 
4x4 CC's Avatar
Club Car
 
Join Date: Dec 2006
Location: Little Rock, Ar
Posts: 1,161
Default Re: Finished wiring but then!!!!

Check your wires for cracks and such. Are you getting spark from the plugs? From the wires?
4x4 CC is offline   Reply With Quote
Unread 09-16-2007, 10:35 PM   #4
Gone Wild
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 382
Default Re: Finished wiring but then!!!!

once i fixed a ground but screwed up the wire so its wired in "kill" position constantly, i would check that along with checking for a cracked wire
2stroke is offline   Reply With Quote
Unread 10-02-2007, 04:53 PM   #5
The Fabricator
 
Xtreme Cartz's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,012
Default Re: Finished wiring but then!!!!

Last week I had a Kawasaki mechanic look at the cart to see if there is anything I missed. He said the wiring is all correct and to first try replacing the coils. After replacing them with new ones it still has no spark at the plugs.
Xtreme Cartz is offline   Reply With Quote
Unread 10-02-2007, 04:58 PM   #6
Gone Wild
 
Join Date: Dec 2006
Location: ComplainAboutNoNo'sProfile-Ville
Posts: 4,995
Default Re: Finished wiring but then!!!!

Are your plug caps/wires OK?
NO NO NO E-Z-GO! is offline   Reply With Quote
Unread 10-03-2007, 02:20 PM   #7
The Fabricator
 
Xtreme Cartz's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,012
Default Re: Finished wiring but then!!!!

They are indeed.
Xtreme Cartz is offline   Reply With Quote
Unread 10-03-2007, 04:26 PM   #8
The Fabricator
 
Xtreme Cartz's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,012
Default Re: Finished wiring but then!!!!

YYYEYYY I finally got her to fire up!! That is one mean sounding beast. Everything works great and there isn't even a hint of smoke from the engine. I just took it for the first test run and **** I'm impressed! Nothing beats the V-twin power. And I thought my last cart(snowmowmow) packed a punch. I love the Comet 1190 clutch too. Its worth every bit of the $500.
Xtreme Cartz is offline   Reply With Quote
Unread 10-03-2007, 05:09 PM   #9
Frog Hunter
 
4x4 CC's Avatar
Club Car
 
Join Date: Dec 2006
Location: Little Rock, Ar
Posts: 1,161
Default Re: Finished wiring but then!!!!

What was wrong?
4x4 CC is offline   Reply With Quote
Unread 10-03-2007, 09:12 PM   #10
Peanut
 
mb523's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Feb 2007
Location: Western Massachusetts
Posts: 655
Default Re: Finished wiring but then!!!!

Got any pictures to share? We sure would love to see that pretty engine!
mb523 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Modified Golf Carts > Big Block Talk!


Thread Tools
Display Modes



All times are GMT -5. The time now is 10:21 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.