lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Modified Golf Carts > Big Block Talk!
Big Block Talk! Everything about swapping a big block engine into your cart!



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 02-27-2007, 09:33 PM   #1
Frog Hunter
 
4x4 CC's Avatar
Club Car
 
Join Date: Dec 2006
Location: Little Rock, Ar
Posts: 1,161
Default Bad Vanny

I went muddin in some sticky stuff last weekend and now my baby won't run right. It'll start up fine but won't run for very long.... I took my air filter out and its fine... I think it might be my plugs, gotta take them out but it won't run very good chokeless or with the choke...It just coughs then when you let of the gas it dies. Whats the deal???!!!
4x4 CC is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 02-27-2007, 10:16 PM   #2
Gone Wild
 
Join Date: Dec 2006
Location: ComplainAboutNoNo'sProfile-Ville
Posts: 4,995
Default

Did the crap get on the flywheel? How about in the gas? I'd change the oil, put fresh gas in it, and wash it all really good, see what that does. Start be eliminating the simple causes....
NO NO NO E-Z-GO! is offline   Reply With Quote
Unread 02-27-2007, 10:29 PM   #3
Frog Hunter
 
4x4 CC's Avatar
Club Car
 
Join Date: Dec 2006
Location: Little Rock, Ar
Posts: 1,161
Default

how would the crap get in the gas?
It might have but that would be wierd.... im taking it all apart this week to taake ir ro the shop anyway and machine my clutch...
4x4 CC is offline   Reply With Quote
Unread 02-27-2007, 10:32 PM   #4
Gone Wild
 
Join Date: Dec 2006
Location: ComplainAboutNoNo'sProfile-Ville
Posts: 4,995
Default

Mud probably did not, but there is a better chance water did. Water in gas=poorly running engine. Are all your lines and hoses tight? If you were mudding, you probably weren't babying it and things could have worked loose.
NO NO NO E-Z-GO! is offline   Reply With Quote
Unread 02-27-2007, 10:58 PM   #5
The Last Moja Morani
 
shadowman's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2007
Location: jumping from cart to cart
Posts: 8,975
Default

while cranking it over take the fuel line off at the carb to see what kind of gas flow your getting.......also while cranking pull plug wire to see if your getting a good strong spark..................................
shadowman is offline   Reply With Quote
Unread 02-27-2007, 11:22 PM   #6
Frog Hunter
 
4x4 CC's Avatar
Club Car
 
Join Date: Dec 2006
Location: Little Rock, Ar
Posts: 1,161
Default

Thanks guys... When i take the body off ill change the oil and check all of my other filters and probably put in some new plugs. Any more ideas? Clay, I'm sure you have an input...
4x4 CC is offline   Reply With Quote
Unread 02-28-2007, 03:58 AM   #7
Gone Wild
 
Clayboy's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 489
Default

PULL THE CHOKE! Works every time!

Ok, I could not resist. Engine needs air, fuel and fire. Take the breather off and see what happens, then I would check to see if it is pumping fuel to the carb, then if ok , change the plugs. Be careful checking the fuel! Don't let gas get where it doesn't need to be while working on an engine. (spark or something hot) Good luck.
Clayboy is offline   Reply With Quote
Unread 02-28-2007, 08:20 AM   #8
Gone Wild
 
Join Date: Jan 2007
Location: southern Ohio
Posts: 254
Default

Be sure to check your air filter. If it is wet it is plugged.
Trail Rider is offline   Reply With Quote
Unread 02-28-2007, 08:32 AM   #9
Getting Wild
 
WALKNTALL's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Dallas / Fort Worth
Posts: 88
Default

Also, if it runs fine for just a few moments and then dies, I would check the fuel pump also.

Oops, I see Clay mentioned that already... Something on this page should fix it..

Frank
WALKNTALL is offline   Reply With Quote
Unread 02-28-2007, 05:33 PM   #10
Frog Hunter
 
4x4 CC's Avatar
Club Car
 
Join Date: Dec 2006
Location: Little Rock, Ar
Posts: 1,161
Default

Thanks guys, i should be able to fix it tomorow. Ill keep yall posted,,,
4x4 CC is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Modified Golf Carts > Big Block Talk!


Thread Tools
Display Modes



All times are GMT -5. The time now is 03:14 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.