lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 12-14-2014, 11:10 AM   #1
Not Yet Wild
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 16
Default Wiring????

Hello,got problem. I have a 99 ds 48 volt cart. I took the batteries off a couple of weeks ago and put new ones on today. Hooked everything up correct an when voltage the pack I'm reading 49 v. As soon as I hook up the motor and speed control leads, the voltage drops to nothing on the pack. Cart will not move and the back up buzzer is very very faint and as soon as I touch the peddle, the buzzer will stop. Thoughts????
Attached Images
File Type: jpg image.jpg (162.4 KB, 0 views)
Boody is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 12-14-2014, 11:25 AM   #2
Old Sky Soldier
 
mrgolf's Avatar
Club Car
 
Join Date: Dec 2011
Location: Kentucky
Posts: 2,975
Default Re: Wiring????

The battery cables appear to be wrong on last battery.
On edit the battery is turned different. The cable ends look like they are in bad need of replacement. This could be the problem. The batteries also need to be charged.
mrgolf is online now   Reply With Quote
Unread 12-14-2014, 11:36 AM   #3
Dazed & Confused
 
crash test dummy's Avatar
Club Car
 
Join Date: Nov 2011
Location: Z-HELLS FL
Posts: 14,021
Default Re: Wiring????

crash test dummy is offline   Reply With Quote
Unread 12-14-2014, 11:51 AM   #4
Gone Wild
Yamaha
 
Join Date: May 2012
Location: Rio Verde, Az
Posts: 2,679
Default Re: Wiring????

You either have a defective battery or a bad connection.
Volt_Ampere is offline   Reply With Quote
Unread 12-14-2014, 12:41 PM   #5
Not Yet Wild
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 16
Default Re: Wiring????

Without the cart hooked up to the batteries, I get 49 V on the pack itself that's from the negative and the positive on the beginning and ending batteries. As soon as I hook up the controller lead and the motor lead to the positive and the negative, the voltage drops to almost 0. I will replace all new battery cables and post back what happens. Thanks
Boody is offline   Reply With Quote
Unread 12-14-2014, 03:26 PM   #6
Not Yet Wild
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 16
Default Re: Wiring????

Same thing? Makes no sense?? Charger will not kick on either, but all batteries showing 8 volts each
Boody is offline   Reply With Quote
Unread 12-14-2014, 03:49 PM   #7
Not Yet Wild
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 16
Default Re: Wiring????

One bad terminal on the cart side!!!!! Goodness! Thanks for the help guys, love the forum!!!!!
Boody is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Controller wiring/DCS fnr switch wiring Electric EZGO
Re - wiring Electric EZGO
Help with g1 wiring Electric Yamaha
Wiring lights and a winch? Use a converter or hard wiring? Electric EZGO
Wiring lights and a winch? Use a converter or hard wiring? Electric EZGO


All times are GMT -5. The time now is 06:09 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.