lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 03-03-2015, 11:24 AM   #11
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Feb 2015
Location: montana and florida
Posts: 20
Default Re: 97 CC DS 48V- No Run

I bypassed the DB solenoid by clamping the 2 large posts together, so that all four large cables are as one (2 white and 2 green). There are no other wiring changes besides the ones you advised, the #19 yellow wire connection to terminal N, and the speed sensor disconnect, and the charger receptacle B- to pack B-. All else is original. All fuses good.
fllint54 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 03-03-2015, 12:26 PM   #12
Gone Wild
 
Sergio's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2012
Location: Charlotte, NC
Posts: 4,574
Default Re: 97 CC DS 48V- No Run

Might as well check all of the signals needed for the controller to operate.
  • Raise the rear wheels off the ground.
  • Set meter to 200vDC.
  • Put the FNR in Forward.
  • Key Switch ON.

You should have +48v in reference to pack negative or N terminal on controller on the following controller pins:

Red wire - Pin #1 (controller logic Power)
White Wire - Pin #5 (Forward Direction)
Green/White wire - Pin # 8 (When Pedal is pressed)
  • Set your meter to 20vDC

You should get approximate 0v to 5v on from UP to Pedal Down on:
Yellow wire - Pin #9 (Throttle signal)
I assume You have already checked that all of the motor wires were re-connected properly after your motor test.
Sergio is offline   Reply With Quote
Unread 03-03-2015, 06:16 PM   #13
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Feb 2015
Location: montana and florida
Posts: 20
Default Re: 97 CC DS 48V- No Run

Eureka !!! Red (pin #1) good V. White (pin #6 on mine) good V. Green/white (pin # good V. Yellow (pin #9) nothing. Traced this back to the 3 pin connector, and found a suspect pin. Fixed this pin and now I have a RUNNING MOTOR !!! So, what I've learned from this is two things;

1) doesn't matter how thoroughly you think you checked, check it all again.

2) you guys are AWESOME !http://www.buggiesgonewild.com/image...s/thumbsup.gif
fllint54 is offline   Reply With Quote
Unread 03-03-2015, 06:44 PM   #14
Gone Wild
 
Sergio's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2012
Location: Charlotte, NC
Posts: 4,574
Default Re: 97 CC DS 48V- No Run

Good job, persistence always pays off
Sergio is offline   Reply With Quote
Unread 03-03-2015, 07:00 PM   #15
Cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 64,063
Default Re: 97 CC DS 48V- No Run

Nice work gentlemen - refreshments all the way around.
scottyb is online now   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes



All times are GMT -5. The time now is 09:57 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.