lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 03-03-2015, 10:04 PM   #1
Getting Wild
 
Geauxtigers's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2015
Location: Southwest louisiana
Posts: 106
Default 05 club car wont run

Someone gave me this 05 club car ds 48v ( 6/8 volt batt) cause it didn't run or charge so these are the things I did so far and still want run. Any input will help thanks!!

1. Pulled all batteries out and filled them up with disstilled water.
2. Charged each battery up with 12 volt charger for about 20 min till they got up to about 7 or 8 volts and then put all back in cart
3. Plugged in charger and it kicked on!!!
4. Charged the batteries overnight and charger was off when I got back to cart
5. Check voltage and was around 51v
6. Turn key on put in forward and nothing, but the mcor does make a clinking sound
7.Put in reverse, makes alarm sound but still nothing
7-1 tried to reset the obc and never heard a beep or click in the process so I don't know if it reset or not
8. Check rear solenoid and it does not engage with any of the steps above
9. Check voltage on solenoid and has around 49/50 on top 2 big post and the bottom two terminals
10. Jump two big post on solenoid together with wire and still nothing (I'm assuming the solenoid is good!!
11. Cut light blue wire from 16 point harness between computer and controller, taped computer side and ran jumper from controller side to the red big post on solenoid and still nothing
12. Pulled the plug out of the mcor with the blue and green wire on it and stuck and paper clip in it and still had nothing
13. I quit
Geauxtigers is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 03-03-2015, 10:07 PM   #2
Member #16,745
 
jakesnake27's Avatar
Harley Davidson
 
Join Date: Aug 2009
Location: Missouri
Posts: 9,889
Default re: 05 club car wont run

to BGW

Is this a series or IQ cart? What is the serial number? That will tell; AQ=IQ, A=series.

This sounds like a solenoid problem. It should audibly click every time the pedal is depressed.
jakesnake27 is offline   Reply With Quote
Unread 03-03-2015, 10:10 PM   #3
Getting Wild
 
Geauxtigers's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2015
Location: Southwest louisiana
Posts: 106
Default re: 05 club car wont run

Sorry
It's an iq
Geauxtigers is offline   Reply With Quote
Unread 03-03-2015, 10:12 PM   #4
Getting Wild
 
Geauxtigers's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2015
Location: Southwest louisiana
Posts: 106
Default re: 05 club car wont run

Quote:
Originally Posted by jakesnake27 View Post
to BGW

Is this a series or IQ cart? What is the serial number? That will tell; AQ=IQ, A=series.

This sounds like a solenoid problem. It should audibly click every time the pedal is depressed.
Even though I jumped the solenoid out and nothing still worked???
Geauxtigers is offline   Reply With Quote
Unread 03-03-2015, 10:14 PM   #5
Member #16,745
 
jakesnake27's Avatar
Harley Davidson
 
Join Date: Aug 2009
Location: Missouri
Posts: 9,889
Default re: 05 club car wont run

No worries. The microswitch in the MCOR may be bad, and could explain why the solenoid is not clicking. Just a simple check, make sure Tow switch is in Run position...
jakesnake27 is offline   Reply With Quote
Unread 03-03-2015, 10:14 PM   #6
Member #16,745
 
jakesnake27's Avatar
Harley Davidson
 
Join Date: Aug 2009
Location: Missouri
Posts: 9,889
Default re: 05 club car wont run

Quote:
Originally Posted by Geauxtigers View Post
Even though I jumped the solenoid out and nothing still worked???
That is surprising...
jakesnake27 is offline   Reply With Quote
Unread 03-03-2015, 10:26 PM   #7
Getting Wild
 
Geauxtigers's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2015
Location: Southwest louisiana
Posts: 106
Default re: 05 club car wont run

Quote:
Originally Posted by jakesnake27 View Post
No worries. The microswitch in the MCOR may be bad, and could explain why the solenoid is not clicking. Just a simple check, make sure Tow switch is in Run position...
I put in run position pulled the plug out of mcor with green and blue wire then jumped it with a paper clip and still didn't enage solenoid!!!!
How else do I test the microswitch to see if it's bad ???
I do hear a clicking sound in the mcor when I press pedal.
Geauxtigers is offline   Reply With Quote
Unread 03-03-2015, 10:28 PM   #8
Gone Wild
 
Sergio's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2012
Location: Charlotte, NC
Posts: 4,583
Default re: 05 club car wont run

You did pretty good so far, the reverse buzzer sounding is a good sign for the controller.

The MCOR micro switch does not engage the solenoid, it only tells the controller the pedal has been pressed.

The controller will not engage the solenoid until there is a throttle signal.

Set your meter to 20vDC.

Measure between controller pin #2 - Yellow wire (MCOR wiper) and B-.

Pedal up to pedal down should go from 0.35v to 4.65v (approximately).

Here is a diagram:

http://www.buggiesgonewild.com/attac...ds_iq_mcor.jpg

A few comments on Your tests:

7) The OBC reset does not sound off anything except in non-controller (old) carts.

12) It is important to verify you actually have +48v on Blue wire before putting paper clip on connector.

Last edited by Sergio; 03-03-2015 at 10:34 PM.. Reason: More comments
Sergio is offline   Reply With Quote
Unread 03-03-2015, 10:34 PM   #9
Member #16,745
 
jakesnake27's Avatar
Harley Davidson
 
Join Date: Aug 2009
Location: Missouri
Posts: 9,889
Default re: 05 club car wont run

Sergio, we need to add that diagram to the Sticky. I didn't see it in there...
jakesnake27 is offline   Reply With Quote
Unread 03-03-2015, 10:38 PM   #10
Getting Wild
 
Geauxtigers's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2015
Location: Southwest louisiana
Posts: 106
Default re: 05 club car wont run

[QUOTE=Sergio;1127101]You did pretty good so far, the reverse buzzer sounding is a good sign for the controller.

The MCOR micro switch does not engage the solenoid, it only tells the controller the pedal has been pressed.

The controller will not engage the solenoid until there is a throttle signal.

Set your meter to 20vDC.

Measure between controller pin #2 - Yellow wire (MCOR wiper) and B-.

Pedal up to pedal down should go from 0.35v to 4.65v (approximately).

Here is a diagram:

http://www.buggiesgonewild.com/attac...ds_iq_mcor.jpg

A few comments on Your tests:

7) The OBC reset does not sound off anything except in non-controller (old) carts.

12) It is important to verify you actually have +48v on Blue wire before putting paper clip on connector.[/QUOTE

Thanks will try that in morning
Geauxtigers is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
club car wont run Electric Club Car
85 club car wont do anything! Electric Club Car
86 club car wont go Electric Club Car
91 club car wont go Electric Club Car
96 club car wont go... Electric Club Car


All times are GMT -5. The time now is 02:22 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.