lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 03-29-2015, 06:14 PM   #11
Not Yet Wild
 
jimbo5775's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2015
Location: America's sweetest town Florida
Posts: 55
Default Re: Cart stopped running.

Yes it does
jimbo5775 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 03-29-2015, 06:15 PM   #12
Member #16,745
 
jakesnake27's Avatar
Harley Davidson
 
Join Date: Aug 2009
Location: Missouri
Posts: 9,866
Default Re: Cart stopped running.

Does the solenoid click once you push the go pedal?
jakesnake27 is offline   Reply With Quote
Unread 03-29-2015, 06:22 PM   #13
Not Yet Wild
 
jimbo5775's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2015
Location: America's sweetest town Florida
Posts: 55
Default Re: Cart stopped running.

N, the pedal switch does but not the solenoid.
jimbo5775 is offline   Reply With Quote
Unread 03-29-2015, 06:26 PM   #14
Member #16,745
 
jakesnake27's Avatar
Harley Davidson
 
Join Date: Aug 2009
Location: Missouri
Posts: 9,866
Default Re: Cart stopped running.

Ok, I'm almost wondering if this is the infamous solenoid dropout common on 02 IQ cars...
jakesnake27 is offline   Reply With Quote
Unread 03-29-2015, 06:34 PM   #15
Not Yet Wild
 
jimbo5775's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2015
Location: America's sweetest town Florida
Posts: 55
Default Re: Cart stopped running.

WOW. I was given the cart and put new batteries in and cart would not run, replaced controller and cart ran and ran good. Decided to install lift kit so I took my time and did that and was test driving. Now this problem. Is there a fuse or does it require a new solenoid?
jimbo5775 is offline   Reply With Quote
Unread 03-29-2015, 06:39 PM   #16
Member #16,745
 
jakesnake27's Avatar
Harley Davidson
 
Join Date: Aug 2009
Location: Missouri
Posts: 9,866
Default Re: Cart stopped running.

Is it completely stock? Check for any loose or broken wires, something could have happened when the lift was installed.
It may not be a coincidence that it acted up at the same time the lift was put on...
jakesnake27 is offline   Reply With Quote
Unread 03-29-2015, 06:52 PM   #17
Not Yet Wild
 
jimbo5775's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2015
Location: America's sweetest town Florida
Posts: 55
Default Re: Cart stopped running.

Yes stock I believe. I just checked the wiring again and then tried to move it forward and back. at first it would not do anything then I put it in forward and pumped the pedal a couple of times and it moved forward then I went to reverse and it backed up????? By the way Jake thanks for the help. My wife is worried about me now cause I seem to spend a lot of time looking and reading on this site. I had no Idea there was this much interest in buggies. I will be posting a picture of my ride soon. Proud owner of a Club Car DS.
jimbo5775 is offline   Reply With Quote
Unread 03-29-2015, 06:57 PM   #18
Not Yet Wild
 
jimbo5775's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2015
Location: America's sweetest town Florida
Posts: 55
Default Re: Cart stopped running.

Should the back up alarm work if key switch is off?
jimbo5775 is offline   Reply With Quote
Unread 03-29-2015, 06:59 PM   #19
Member #16,745
 
jakesnake27's Avatar
Harley Davidson
 
Join Date: Aug 2009
Location: Missouri
Posts: 9,866
Default Re: Cart stopped running.

Quote:
Originally Posted by jimbo5775 View Post
Should the back up alarm work if key switch is off?
I'm pretty sure it still does, yes.
You may have an MCOR (motor controller output regulator) problem since pumping the accelerator fixes the problem temporarily.

You'll have to join our club! Click the link in my sig...
jakesnake27 is offline   Reply With Quote
Unread 03-29-2015, 07:00 PM   #20
Gone Wild
 
Sergio's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2012
Location: Charlotte, NC
Posts: 4,563
Default Re: Cart stopped running.

Sounds like the micro-switch in the MCOR, do the paper clip jump of the 2-pin MCOR connector.
Sergio is online now   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Cart stopped running cold turkey. Electric Club Car
Golf Cart Stopped Running Electric Club Car
Cart stopped running after accident Electric EZGO
cart stopped running need help! Gas EZGO
Cart stopped running and won't charge Electric Club Car


All times are GMT -5. The time now is 07:43 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.