lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 04-17-2015, 04:12 PM   #1
Gone Wild
 
bsa_bob's Avatar
Club Car
 
Join Date: Nov 2013
Location: mich
Posts: 592
Default Charged, all 4 /12.volt batts. now it won't move . nothing clicks,!

Charged batteries to 51.4 volts pack, And each battery showing beyond 12 volts.It should kick in and go ., I never had this problem before its a 2002 club car Ds model; I went thru the stickys and did not get any leads on the problem. Do i need to get under this cart and check anything? Please share with me my next move. thank you bob s
P.S.;.or tell me what to look under in the stickeys
bsa_bob is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 04-17-2015, 05:21 PM   #2
Gone Wild
 
Sergio's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2012
Location: Charlotte, NC
Posts: 4,571
Default Re: Charged, all 4 /12.volt batts. now it won't move . nothing clicks,!

If you still have a working OBC in the cart and have not plugged the Powerdrive charger in a few days, the OBC may have put the system to sleep.

It should normally wake up when You press the accelerator, but You can also plug the regular charger on the receptacle for a few minutes and then disconnect it again to wake up the system.
Sergio is offline   Reply With Quote
Unread 04-17-2015, 06:15 PM   #3
Gone Wild
 
jjance's Avatar
Club Car
 
Join Date: Feb 2011
Location: Chattanooga TN
Posts: 2,105
Default Re: Charged, all 4 /12.volt batts. now it won't move . nothing clicks,!

Check for 48v's at the key sw. Does the reverse buzzer sound? Check the run/tow sw. Does the solenoid click? For starters.
jjance is offline   Reply With Quote
Unread 04-17-2015, 06:16 PM   #4
Gone Wild
 
bsa_bob's Avatar
Club Car
 
Join Date: Nov 2013
Location: mich
Posts: 592
Default Re: Charged, all 4 /12.volt batts. now it won't move . nothing clicks,!

Quote:
Originally Posted by Sergio View Post
If you still have a working OBC in the cart and have not plugged the Powerdrive charger in a few days, the OBC may have put the system to sleep.

It should normally wake up when You press the accelerator, but You can also plug the regular charger on the receptacle for a few minutes and then disconnect it again to wake up the system.

SERGIO!I just took the batteries off the club car charger yesterday. I will try this little trick you gave.Could the OBC-be needing resetting for whatever reason? And as you say, Yes it usually always, has-clicked abit/ and wham its gone down the driveway.I do get 25.4 volts- end battery to other end battery. And the OTHER end of the bank of batts, i get 51 .6 volts. Should it not be the same voltage on one end of the bank, as it is the other end? Measured with volt meter..?bob s


It only been charged= by only the CC charger
bsa_bob is offline   Reply With Quote
Unread 04-17-2015, 06:23 PM   #5
Gone Wild
 
bsa_bob's Avatar
Club Car
 
Join Date: Nov 2013
Location: mich
Posts: 592
Default Re: Charged, all 4 /12.volt batts. now it won't move . nothing clicks,!

Quote:
Originally Posted by jjance View Post
Check for 48v's at the key sw. Does the reverse buzzer sound? Check the run/tow sw. Does the solenoid click? For starters.

The reverse position, isn't making a buzzing sound when pressed....How is this done?, i mean how- to test the tow/run switch. i will check the key switch from the backside?

btw whats the little rubber plugged cap- on the bottom of the forward and reverse switch??? bob s the solenoid -------------little click really faint
bsa_bob is offline   Reply With Quote
Unread 04-17-2015, 07:00 PM   #6
Gone Wild
 
jjance's Avatar
Club Car
 
Join Date: Feb 2011
Location: Chattanooga TN
Posts: 2,105
Default Re: Charged, all 4 /12.volt batts. now it won't move . nothing clicks,!

I believe that the only time the reverse buzzer doesn't sound when the sw is in reverse is when the charger is plugged in and the OBC locks out the ground going to the solenoid to keep you from driving with the charger plugged in. As for the run/tow I just wanted you to check if it was in run position. Is the faint click coming from the MCOR sw?
jjance is offline   Reply With Quote
Unread 04-17-2015, 09:00 PM   #7
Gone Wild
 
bsa_bob's Avatar
Club Car
 
Join Date: Nov 2013
Location: mich
Posts: 592
Default Re: Charged, all 4 /12.volt batts. now it won't move . nothing clicks,!

Quote:
Originally Posted by jjance View Post
I believe that the only time the reverse buzzer doesn't sound when the sw is in reverse is when the charger is plugged in and the OBC locks out the ground going to the solenoid to keep you from driving with the charger plugged in. As for the run/tow I just wanted you to check if it was in run position. Is the faint click coming from the MCOR sw?

All this aside now. What is the MCOR-and what do i do to it???the buzzer worked soon as the charger was removed , never noticed if the buzzer sounded-- when hooked up to the charger bob s thanks anything else you can think of?

i can't tell wher the faint clik is coming from. its fast , when it does it

As i mentioned earlier, Why would i get a pack voltage of 51.6 volts, on one end of the 4 battery pack....and then get 25.5 volts on the opposite end of the pack . With each of the 4 batteries measuring voltage......12.5 volts??
this don't sound right does it?whatevers wrong ithink to be not so awful serious.as the cart has acted superbly long time now.?/ bob scharp
bsa_bob is offline   Reply With Quote
Unread 04-17-2015, 09:23 PM   #8
Gone Wild
 
bsa_bob's Avatar
Club Car
 
Join Date: Nov 2013
Location: mich
Posts: 592
Default Re: Charged, all 4 /12.volt batts. now it won't move . nothing clicks,!

Does this obc need resetting or ??????? if so, where would i find that info? I am grasping at straws abit...................been a bad week for electronics around here, my 07 silverados radio become toast. and the new microwave got scorched pretty bad also.My "indiglo" watch took a crap. I hang in there doin whatever it takes to get these things up and running again again thank you those who take their time to help me.
bsa_bob is offline   Reply With Quote
Unread 04-17-2015, 09:46 PM   #9
Gone Wild
 
jjance's Avatar
Club Car
 
Join Date: Feb 2011
Location: Chattanooga TN
Posts: 2,105
Default Re: Charged, all 4 /12.volt batts. now it won't move . nothing clicks,!

The faint click should be coming from the foot switch. When you step on the go pedal it makes up a sw to activate the solenoid.

Where are you referencing your voltage measurement to get your pack readings. The only thing I can think of is measuring through the precharge resistor.

Quote:
the cart has acted superbly long time now
Past results are no guarantee of future performance.
jjance is offline   Reply With Quote
Unread 04-17-2015, 10:45 PM   #10
Dawg Gone Wild
 
TahoeDawgZ71's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2010
Location: Golf Car Capital of The World... Augusta, Georgia
Posts: 7,977
Default Re: Charged, all 4 /12.volt batts. now it won't move . nothing clicks,!

Quote:
Originally Posted by bsa_bob View Post
Why would i get a pack voltage of 51.6 volts, on one end of the 4 battery pack....and then get 25.5 volts on the opposite end of the pack . With each of the 4 batteries measuring voltage......12.5 volts??
this don't sound right does it?whatevers wrong ithink to be not so awful serious.as the cart has acted superbly long time now.?/ bob scharp
This doesn't make sense to me. Let's start here and we'll work from there. Where are you putting the leads from your multimeter when you get these readings? You should be putting the meter on DC200V and putting the red lead on the main positive battery terminal and the black lead on the main negative battery terminal. Try that and let me know what you find. I think I know what's going on here but I want to take it one step at a time before I reveal my theory.
TahoeDawgZ71 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
96 EZGO Fully charged, solenoid clicks will not move Electric EZGO
batteries charged won't move Electric EZGO
car clicks but does not always move Electric Club Car
92 Club car was charged with key left on and in forward now wont move! Electric Club Car
02 DS won't move with charged batteries Electric Club Car


All times are GMT -5. The time now is 04:21 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.