lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 04-22-2015, 05:10 PM   #1
Gone Wild
 
bsa_bob's Avatar
Club Car
 
Join Date: Nov 2013
Location: mich
Posts: 592
Default speed sensor is this...

all of it? I pushed my cart when it was switched on /in run position and it jus pushed like it was in "TOW" position.It said here somewhere if there was no resistance in pushing the cart,----- the sensor was toast. How do get this back together again? sent few pics hoping you could see what it was. My camera must be getting old. please fill me in on what i buy? and is it real hard to snap back in there with out pulling it apart as i did this one ?.Not sure this is the problem------- am working and checking everything. thank you much bob s

ps where does this"cracked /broken-magnet come in, IF it is my magnet?"that i was reading about
Attached Images
File Type: jpg Cc speed sensor 001.jpg (106.1 KB, 0 views)
File Type: jpg Cc speed sensor 002.jpg (111.2 KB, 0 views)
File Type: jpg Cc speed sensor 003.jpg (142.4 KB, 0 views)
File Type: jpg Cc speed sensor 004.jpg (143.8 KB, 0 views)
File Type: jpg Cc speed sensor 005.jpg (100.3 KB, 0 views)
bsa_bob is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 04-22-2015, 05:30 PM   #2
Member #16,745
 
jakesnake27's Avatar
Harley Davidson
 
Join Date: Aug 2009
Location: Missouri
Posts: 9,893
Default Re: speed sensor is this...

I would start by replacing the sensor itself. David has it: http://www.revolutiongolfcars.com/#!...r%2C-iq-system
jakesnake27 is offline   Reply With Quote
Unread 04-22-2015, 05:48 PM   #3
Gone Wild
 
bsa_bob's Avatar
Club Car
 
Join Date: Nov 2013
Location: mich
Posts: 592
Default Re: speed sensor is this...

Quote:
Originally Posted by jakesnake27 View Post
I would start by replacing the sensor itself. David has it: http://www.revolutiongolfcars.com/#!...r%2C-iq-system

Is this the sensor in the picture jake??
bsa_bob is offline   Reply With Quote
Unread 04-22-2015, 05:55 PM   #4
Member #16,745
 
jakesnake27's Avatar
Harley Davidson
 
Join Date: Aug 2009
Location: Missouri
Posts: 9,893
Default Re: speed sensor is this...

Yep, same one
jakesnake27 is offline   Reply With Quote
Unread 04-22-2015, 08:53 PM   #5
Gone Wild
 
bsa_bob's Avatar
Club Car
 
Join Date: Nov 2013
Location: mich
Posts: 592
Default Re: speed sensor is this...

Is there a magnet involved in this situation .or would that be a different thing to look for altogether somewhere else? bob s
bsa_bob is offline   Reply With Quote
Unread 04-22-2015, 09:25 PM   #6
DS Drivers Club Founder
 
CCFanatic's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jul 2013
Location: Upstate NY
Posts: 3,409
Default Re: speed sensor is this...

Magnet is in the motor under the sensor
CCFanatic is offline   Reply With Quote
Unread 04-22-2015, 09:53 PM   #7
Gone Wild
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 384
Default Re: speed sensor is this...

this is not your problem well at least it wasn't it will not cause the cart to not run, but it will cause the car to not run well
greg-g is offline   Reply With Quote
Unread 04-22-2015, 10:52 PM   #8
Dawg Gone Wild
 
TahoeDawgZ71's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2010
Location: Golf Car Capital of The World... Augusta, Georgia
Posts: 8,015
Default Re: speed sensor is this...

Like greg-g said, this isn't the problem that is keeping your cart from running. A bad or missing speed sensor will send the controller into limp mode and default to around 8 mph or so. It won't keep the vehicle from running.
TahoeDawgZ71 is online now   Reply With Quote
Unread 04-23-2015, 07:22 AM   #9
Gone Wild
 
bsa_bob's Avatar
Club Car
 
Join Date: Nov 2013
Location: mich
Posts: 592
Default Re: speed sensor is this...

Well i have to find one .Now you tell me. What can i try next. This cart was perfect til i charged the batteries.the last time. give me some ideas I've read til i'm blue in the face.

Why is there such a big difference in cost of these sensors/ $150.00 vs $65.00 ??????????

i was told to push this cart put it in run position .if the cart didn't have any resistance in pushing it the sensor was bad?
bsa_bob is offline   Reply With Quote
Unread 04-23-2015, 08:52 AM   #10
Member #16,745
 
jakesnake27's Avatar
Harley Davidson
 
Join Date: Aug 2009
Location: Missouri
Posts: 9,893
Default Re: speed sensor is this...

Quote:
Originally Posted by bsa_bob View Post
i was told to push this cart put it in run position .if the cart didn't have any resistance in pushing it the sensor was bad?
Yes, but the cart will still run with a bad sensor- just at 8 mph.

Have you done the test with the FR switch that David said to do?
jakesnake27 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
MCOR? Speed Sensor? Controller? Cart Runs at half speed. Advice, please. Electric Club Car
08 precedent electric speed sensor problem. Cart starts at proper speed then slows . Electric Club Car
Does the speed sensor affect reverse speed? Electric Club Car
Half speed, speed sensor problem?. Electric Club Car
speed sensor Electric EZGO


All times are GMT -5. The time now is 03:41 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.