lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 08-07-2015, 04:14 PM   #1
Not Yet Wild
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 1
Default MCOR or Speed Sensor problem

Hi, New Member, first post: I recently bought a 2007 Precedent with (4) 12V batteries. The batteries were original, so I replaced them with new ones. The cart moves quickly in reverse. Going forward, starts off quick then slows and sometimes stops completely. Hitting the accelerator pedal gets me going again. I did the speed sensor test that is in the Sticky section. Pushing the cart I got nothing. Letting it freewheel down my downhill driveway, I get the beep, beep, as mentioned, but the cart does not slow down. Probably goes 15mph before I stop it by using the brake. Seems like I have symptoms of both MCOR and Speed Sensor failure. What do you guys think? Thanks!
hdblack*white is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 08-07-2015, 05:44 PM   #2
Gone Wild
Club Car
 
Join Date: Oct 2008
Location: East Texas
Posts: 318
Default Re: MCOR or Speed Sensor problem

If the MCOR is having issues, you can work the pedal up and down 20-30 times or so to see if that makes it better. Also, if you did the speed sensor test and it failed, then you need a new speed sensor. Might as well install a high speed magnet while you're replacing the sensor. You can get both from David at Revolution. He is a site sponsor.
basshawk84 is offline   Reply With Quote
Unread 08-22-2015, 10:12 PM   #3
Not Yet Wild
 
Cart-Life's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2015
Location: Va Beach
Posts: 25
Default Re: MCOR or Speed Sensor problem

Did this correct the issue? A friend of mine just bought a 2007 DS IQ and it's doing the same thing. Where should we start? Please help.

Scott
Cart-Life is offline   Reply With Quote
Unread 08-24-2015, 05:55 PM   #4
Dawg Gone Wild
 
TahoeDawgZ71's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2010
Location: Golf Car Capital of The World... Augusta, Georgia
Posts: 7,977
Default Re: MCOR or Speed Sensor problem

Quote:
Originally Posted by Cart-Life View Post
Did this correct the issue? A friend of mine just bought a 2007 DS IQ and it's doing the same thing. Where should we start? Please help.

Scott
Did you perform the push test for the speed sensor circuit?
TahoeDawgZ71 is offline   Reply With Quote
Unread 08-24-2015, 09:20 PM   #5
Not Yet Wild
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 13
Default Re: MCOR or Speed Sensor problem

i wish people would write back if this is the problem or not.
biggerthanyou is offline   Reply With Quote
Unread 08-24-2015, 09:39 PM   #6
Dawg Gone Wild
 
TahoeDawgZ71's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2010
Location: Golf Car Capital of The World... Augusta, Georgia
Posts: 7,977
Default Re: MCOR or Speed Sensor problem

Quote:
Originally Posted by biggerthanyou View Post
i wish people would write back if this is the problem or not.
I'm trying to get some answers. As soon as I get some more information we'll get it figured out. Do you have the same issue as well?
TahoeDawgZ71 is offline   Reply With Quote
Unread 08-25-2015, 05:41 AM   #7
Gone Wild
 
55BigBlock's Avatar
Club Car
 
Join Date: Feb 2013
Location: NC/SC
Posts: 738
Default Re: MCOR or Speed Sensor problem

OP hasn't been on since his first post back on 8/7.
55BigBlock is offline   Reply With Quote
Unread 09-01-2015, 08:01 PM   #8
Not Yet Wild
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 13
Default Re: MCOR or Speed Sensor problem

well mine was doing the same. I took it apart and the round magnet was cracked... I replaced it and runs normal again. only thing is it has the 4 magnets. so I will upgrade to the 2 now that I figured out the problem
biggerthanyou is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Mcor/speed sensor Electric Club Car
MCOR? Speed Sensor? Controller? Cart Runs at half speed. Advice, please. Electric Club Car
Speed sensor or MCOR??? Electric Club Car
08 precedent electric speed sensor problem. Cart starts at proper speed then slows . Electric Club Car
Half speed, speed sensor problem?. Electric Club Car


All times are GMT -5. The time now is 09:57 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.