lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 08-20-2015, 06:46 PM   #1
Not Yet Wild
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 25
Default Club Car won't run with fully charged batteries

I have a 2004 48V DS electric Club Car (at least I think that is the year and model based on the serial number starting in AQ0422).

In foward golf cart will not move when fully charged. When pedal depressed hear a faint click but nothing else. Occasionally, in Fwd after the pedal is held down long enough there will be a faint whir but nothing else.

In reveres the golf cart will move about 10 feet after holding the pedal down for about 5 seconds and then die. After that still get the same faint click as when in forward.

Replaced batteries with brand new Duracell GC8 batteries 3 months ago. All batteries currently read approx 8.60 volts.

Any help would be greatly appreciated.
jeff0181 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 08-20-2015, 07:23 PM   #2
Gone Wild
 
theboss20's Avatar
Harley Davidson
 
Join Date: Jun 2014
Location: Buckeye, Az
Posts: 646
Smile Re: Club Car won't run with fully charged batteries

Try a couple of things...put the cart in tow mode...pump the gas pedal up and down about 20 times...flip back to run and see if it moves...if not read total battery pack voltage...set your meter on 400vdc and read from pack negative...located on the driver's side to pack positive located on the passengers side...then report back.
theboss20 is offline   Reply With Quote
Unread 08-20-2015, 08:58 PM   #3
Old Sky Soldier
 
mrgolf's Avatar
Club Car
 
Join Date: Dec 2011
Location: Kentucky
Posts: 2,978
Default Re: Club Car won't run with fully charged batteries

I may be jumping the gun, but I'm guessing the controller is bad.
mrgolf is offline   Reply With Quote
Unread 08-20-2015, 09:31 PM   #4
Not Yet Wild
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 25
Default Re: Club Car won't run with fully charged batteries

Quote:
Originally Posted by theboss20 View Post
Try a couple of things...put the cart in tow mode...pump the gas pedal up and down about 20 times...flip back to run and see if it moves...if not read total battery pack voltage...set your meter on 400vdc and read from pack negative...located on the driver's side to pack positive located on the passengers side...then report back.
Tried the pedal/tow mode with no success. Total battery pack voltage is 52.7.
jeff0181 is offline   Reply With Quote
Unread 08-21-2015, 01:03 PM   #5
Dawg Gone Wild
 
TahoeDawgZ71's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2010
Location: Golf Car Capital of The World... Augusta, Georgia
Posts: 8,008
Default Re: Club Car won't run with fully charged batteries

Jeff,

I'm thinking the motor or the controller is bad. The faint "click" you're hearing.... Do you hear it in forward and in reverse? Let me know. Grab a multimeter and report back to me. We'll take it from here and figure this thing out.
TahoeDawgZ71 is offline   Reply With Quote
Unread 08-21-2015, 02:23 PM   #6
Gone Wild
 
jjance's Avatar
Club Car
 
Join Date: Feb 2011
Location: Chattanooga TN
Posts: 2,105
Default Re: Club Car won't run with fully charged batteries

Quote:
Club Car won't run with fully charged batteries
Will it run with partially discharged batteries?
jjance is offline   Reply With Quote
Unread 08-21-2015, 03:05 PM   #7
Getting Wild
 
91kuhndog's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2012
Location: Charleston SC
Posts: 122
Default Re: Club Car won't run with fully charged batteries

I'm with MrGolf, that sounds like a controller... went through the same thing last summer on an EzGo project cart I bought....
91kuhndog is offline   Reply With Quote
Unread 08-21-2015, 05:47 PM   #8
Not Yet Wild
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 25
Default Re: Club Car won't run with fully charged batteries

After sitting overnight not on the charger the total for pack voltage is 51.7.

The clicking noise occurs both in Foward and Reverse and clicks when the pedal is depressed about 30-45 degrees.

In reverse only it will move about 5-10' and the stop. In order to get it to move in reverse those 5-10' the pedal has to be held down for about 5-10 seconds.
jeff0181 is offline   Reply With Quote
Unread 08-21-2015, 06:10 PM   #9
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Aug 2015
Location: Paradise TX
Posts: 18
Default Re: Club Car won't run with fully charged batteries

After just going through something similar Here are my first questions. Did you buy the golf cart in not running condition? Did the cart ever run for you? I found my problem was a loose connection on the motor. There are a lot of wiring connections on the controller. If you don't know what kind of care the cart has had. Maybe it set outside a lot and connections just get bad. I cleaned all of them I could find. I don't really know how to check the controller or the motor. Maybe someone else here can help with that. But I learned how to clean connections. LOL. I think you have to start with cables and wires because it is a cheap fix.
Waco is offline   Reply With Quote
Unread 08-21-2015, 06:30 PM   #10
Gone Wild
 
jjance's Avatar
Club Car
 
Join Date: Feb 2011
Location: Chattanooga TN
Posts: 2,105
Default Re: Club Car won't run with fully charged batteries

I'm thinking your solenoid in not pulling in. Try this. Jack the rear wheels off the ground.(safety). On the solenoid there two large wires one on each large post. One post has a small wire. Remove the large wire from the post that doesn't have the small wire. Then connect it to the other large terminal. Disconnect battery when making connections. Or to make it easier jumper the two large solenoid terminals together with a large jumper like a battery jumper cable. Don't worry about the resistor. It's out of the circuit but put it back on after checking
Attached Images
File Type: jpg Solenoid Bypass.jpg (70.6 KB, 0 views)
jjance is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Dead batteries reading fully charged? Electric EZGO
Can batteries showing 38/39 volts fully charged be bad? Electric EZGO
Batteries are fully charged but no power Electric EZGO
48v pack 2 Batteries not fully charged Electric EZGO
Adding Water to Batteries not Fully Charged??? Electric Club Car


All times are GMT -5. The time now is 02:25 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.