lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 09-21-2015, 01:11 AM   #1
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Sep 2015
Location: Albuquerque NM
Posts: 67
Default Installed lift on my club cart and now it won't move

Just finished an 8" lift on my 2006 48V Club Car DS and went to take it for a test drive and have no power. Forward just has a click while reverse has the buzz and a click but no movement. The guy I bought it from said he didn't know how old the batteries were but he had had it two years without any problems. I didn't remove any electrical connections or change anything other than the lift kit. The only thing I can think is that a wire got pulled loose while I was fighting with the rearend while installing the lift block and springs. The top heavy axle spun a couple of times and "tensed" up the motor wires. I quickly looked under it tonight but didn't see any obvious signs of something being disconnected.It sat unplugged for a week while I was waiting on new hubs to come in so I am thinking maybe the batteries just need a charge overnight?? Where do I start troubleshooting? Some threads with similar issues say it could be the controller, but I'm no mechanic ( or electrician) so I don't know what the controller even does. What voltage should I be getting coming out of the series of batteries? Each battery? What should I check first? Any help would be greatly appreciated!!
I should add that prior to the lift install the cart ran great with plenty of power and is in really great condition. I hadn't driven for much more than about 10 minutes and charged it every night prior to it sitting on jack stands for a week.
Kmart06 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 09-21-2015, 06:36 AM   #2
Gone Wild
 
Sergio's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2012
Location: Charlotte, NC
Posts: 4,573
Default Re: Installed lift on my club cart and now it won't move

It may be as simple as one of the F1 or F2 spade connectors came loose from the controller.
Sergio is online now   Reply With Quote
Unread 09-21-2015, 06:42 AM   #3
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Sep 2015
Location: Albuquerque NM
Posts: 67
Default Re: Installed lift on my club cart and now it won't move

is the controller what's under the plastic cover beneath the access panel behind the seat?
Kmart06 is offline   Reply With Quote
Unread 09-21-2015, 07:04 AM   #4
Gone Wild
 
Sergio's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2012
Location: Charlotte, NC
Posts: 4,573
Default Re: Installed lift on my club cart and now it won't move

Yes, that is the location.
Sergio is online now   Reply With Quote
Unread 09-21-2015, 07:37 AM   #5
Not Yet Wild
E-Z-GO
 
Join Date: Aug 2015
Location: Conroe/Woodlands, TX
Posts: 40
Default

Did you use extended brake cables?
Fastest1 is offline   Reply With Quote
Unread 09-21-2015, 07:38 AM   #6
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Sep 2015
Location: Albuquerque NM
Posts: 67
Default Re: Installed lift on my club cart and now it won't move

Quote:
Originally Posted by Fastest1 View Post
Did you use extended brake cables?
No, the kit said they weren't required.
Kmart06 is offline   Reply With Quote
Unread 09-21-2015, 02:05 PM   #7
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Sep 2015
Location: Albuquerque NM
Posts: 67
Default Re: Installed lift on my club cart and now it won't move

Checked voltage at the motor and im getting 48V. Any ideas??
Kmart06 is offline   Reply With Quote
Unread 09-21-2015, 02:16 PM   #8
Dawg Gone Wild
 
TahoeDawgZ71's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2010
Location: Golf Car Capital of The World... Augusta, Georgia
Posts: 7,977
Default Re: Installed lift on my club cart and now it won't move

Did you do as Sergio suggested and pull the controller cover off to inspect the orange and blue F1 and F2 wires?
TahoeDawgZ71 is offline   Reply With Quote
Unread 09-21-2015, 02:40 PM   #9
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Sep 2015
Location: Albuquerque NM
Posts: 67
Default Re: Installed lift on my club cart and now it won't move

Thanks Sergio, blue wire spade connector came off controller. Up and running again!
Kmart06 is offline   Reply With Quote
Unread 09-21-2015, 02:44 PM   #10
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Sep 2015
Location: Albuquerque NM
Posts: 67
Default Re: Installed lift on my club cart and now it won't move

Quote:
Originally Posted by TahoeDawgZ71 View Post
Did you do as Sergio suggested and pull the controller cover off to inspect the orange and blue F1 and F2 wires?
Didn't see your post before I posted mine. Thank you guys so much for the help. I am a member of a lot of automotive forums, but this one is by far the friendliest and most helpful! So is the blue wire F2?
Kmart06 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Installed lift, now cart won't run. Where to start looking??? Gas Club Car
Installed light kit Now it won't move! Electric Club Car
club cart won't move Electric Club Car
03 48v club cart will not move Electric Club Car
Club Car lift installed Electric Club Car


All times are GMT -5. The time now is 08:07 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.