lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 11-12-2015, 02:42 PM   #21
Gone Wild
 
bsa_bob's Avatar
Club Car
 
Join Date: Nov 2013
Location: mich
Posts: 592
Default Re: club cars been running perfect.......now it.

going out and try it now
bsa_bob is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 11-12-2015, 03:03 PM   #22
Gone Wild
 
bsa_bob's Avatar
Club Car
 
Join Date: Nov 2013
Location: mich
Posts: 592
Default Re: club cars been running perfect.......now it.

Well I did the speed sensor test this cart flew out of the garage and back in 75' approx one way 4 times.. it performed wonderful !!THEN it suddenly slows to a crawl jerks the cart abit . like its trying its best to go, i keep hitting the accelerator and it goes slower and slower, til comes to a stop. Whats going on? i put a new speed sensor in this CC but i may have gotten a "cheapo made." i remember was fairly in expensive when i installed it last spring. It has a one hole small mounting strap. Its a push in type---- no holes for screws , Any help as i keep beating a path today
bsa_bob is offline   Reply With Quote
Unread 11-12-2015, 03:18 PM   #23
Member #16,745
 
jakesnake27's Avatar
Harley Davidson
 
Join Date: Aug 2009
Location: Missouri
Posts: 9,881
Default Re: club cars been running perfect.......now it.

A speed sensor is something you don't want to cheap out on. Many people have had problems with the cheapos. A high quality OEM sensor will cost considerably more, but it's well worth it. Here is a link to one at Revolution Golf Cars: http://www.revolutiongolfcars.com/#!...r%2C-iq-system
jakesnake27 is offline   Reply With Quote
Unread 11-12-2015, 06:33 PM   #24
Old Sky Soldier
 
mrgolf's Avatar
Club Car
 
Join Date: Dec 2011
Location: Kentucky
Posts: 2,975
Default Re: solenoid works , now The wheels pulsate

Quote:
Originally Posted by bsa_bob View Post
The CC is jacked up ...[floor jack]Now... when you hit the "foot feed" "accelerator pedal", the wheels run in both directions..as required,off the {garage floor remember}. They turn in reverse-much slower.When i say "pulsate." i mean, once the floor pedal is pushed down to wide open,I watch the wheels- and they vary in constant speed, they go up and down, in their speed; forward or reverse?faster then slows down then speeds up again, then same thing in reverse?but they do keep moving till you let off the accelerator. any more ideas / bob s
When the cart wheels are in the air (off the floor), the wheels will turn easy and reach max speed your controller allows, when it does it will turn power to wheels down to keep from over speeding. This will seem like it is pulsating, because it is trying to not over speed.

If it does this while driving on the ground it is either reaching max speed, or you have other problems if it is not going fast.
mrgolf is offline   Reply With Quote
Unread 11-14-2015, 07:24 AM   #25
Gone Wild
Club Car
 
Join Date: Oct 2008
Location: East Texas
Posts: 318
Default Re: club cars been running perfect.......now it.

Sounds like battery problems. In an earlier post, you had 3 batteries a 12.2V and one at 13.4V. There's your problem in my opinion.
basshawk84 is offline   Reply With Quote
Unread 11-14-2015, 10:49 AM   #26
Gone Wild
 
jjance's Avatar
Club Car
 
Join Date: Feb 2011
Location: Chattanooga TN
Posts: 2,105
Default Re: club cars been running perfect.......now it.

He has been dancing around those batteries for almost a year now, hoping they will get better.
jjance is offline   Reply With Quote
Unread 11-14-2015, 11:13 AM   #27
Gone Wild
 
bsa_bob's Avatar
Club Car
 
Join Date: Nov 2013
Location: mich
Posts: 592
Default Re: club cars been running perfect.......now it.

Quote:
Originally Posted by jjance View Post
He has been dancing around those batteries for almost a year now, hoping they will get better.
yes i have done some dancing with those batteries .but this cart has performed great for so long ididn't replace them. Ibought new and better speed sensor from revolution, the cart was running and moving good just slow. the only thing that concerns me is WHAT was that "loud noise" heard from this cart ?/ bob s

David wasn't to concerned as i was trying to find the clunk.those batteries/ Its not those he stated......way last spring
bsa_bob is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Hotrods, Muscle cars, Classic cars Members Rides
Club Car clockwise STARTER GENERATOR like new TESTED works perfect Golf Carts and Parts
Perfect beach buggy - Ezgo or Club Car?? Electric Club Car
Perfect beach buggy - Ezgo or Club Car?? Electric EZGO
cart wont start after running perfect Gas Club Car


All times are GMT -5. The time now is 02:25 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.