lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 12-14-2015, 07:02 PM   #11
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Dec 2015
Location: Trinity, Fl
Posts: 12
Default Re: 08 Precedent Not Running

When checking voltage as above i get .5 volts. That is the positive lead of the volt meter to the left small post with the dark blue white stripe wire on it coming from the controller. No change when pedal depressed in voltage or solenoid clicking.
The readings before was the volt meter negative on the negative battery terminal and the positive on all the posts of the solenoid.
Apple727 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 12-14-2015, 08:39 PM   #12
Dawg Gone Wild
 
TahoeDawgZ71's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2010
Location: Golf Car Capital of The World... Augusta, Georgia
Posts: 8,025
Default Re: 08 Precedent Not Running

Quote:
Originally Posted by Apple727 View Post
When checking voltage as above i get .5 volts. That is the positive lead of the volt meter to the left small post with the dark blue white stripe wire on it coming from the controller.
I want you to try it with the positive lead of the meter on the right small post, and the negative lead of the meter on the left small post. I want to know what the voltage is when you try to make the car run.
TahoeDawgZ71 is offline   Reply With Quote
Unread 12-15-2015, 03:39 PM   #13
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Dec 2015
Location: Trinity, Fl
Posts: 12
Default Re: 08 Precedent Not Running

Thanks for the continual help.

with the ignition off 0 volts. One i turn the ignition on .4 volts. No change when in forward and pedal depressed, .4 volts only.
Apple727 is offline   Reply With Quote
Unread 12-15-2015, 03:54 PM   #14
Dawg Gone Wild
 
TahoeDawgZ71's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2010
Location: Golf Car Capital of The World... Augusta, Georgia
Posts: 8,025
Default Re: 08 Precedent Not Running

This indicates that the controller is not providing a turn on signal to the solenoid. The controller could be bad. If you've bypassed the two pin plug in the mcor like you said you did, it would indicate that the mcor is not the issue. As long as your vehicle wire harness isn't damaged and losing throttle signal between the mcor and the controller, I'd say that the controller has failed. Typically when this happens, the controller throws a "MAIN DRIVER OFF" code indicating that the solenoid control driver has failed within the controller.
TahoeDawgZ71 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
06 precedent keeps running Gas Club Car
2008 CC Precedent Just Stopped Running (48v) Electric Club Car
poor running precedent Gas Club Car
07 Precedent running slow Electric Club Car
07 Precedent running slow Electric Club Car


All times are GMT -5. The time now is 02:46 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.