lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 04-03-2016, 04:55 PM   #1
Not Yet Wild
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 6
Default after winter storage won't run

After storing our Club car over the winter and after a Battery charge it won't run when I push the accelerator I can hear the solenoid click twice in rapid secession and the car gently bumps forward when in reverse it will continue to try to run but nothing more than a gentle bump. Ran Fine last Fall. Any help would be much appreciated As I have a very upset Wife on my hands Camping season in fast approaching and I can't have the Queen of the campground walking.
shaggy56 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 04-03-2016, 04:59 PM   #2
Gone Wild
 
miker's Avatar
Mixed Breed
 
Join Date: Jul 2008
Location: mass
Posts: 476
Default Re: after winter storage won't run

check the voltage of the batts one at a time make sure there all up to charge check water level to
miker is offline   Reply With Quote
Unread 04-03-2016, 05:02 PM   #3
Not Yet Wild
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 6
Default Re: after winter storage won't run

Checked all and charged them all individually and collectively
shaggy56 is offline   Reply With Quote
Unread 04-03-2016, 05:05 PM   #4
Not Yet Wild
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 6
Default Re: after winter storage won't run

Thanks for the reply I am against the wall on this. The Wife is convinced I trashed her car...
shaggy56 is offline   Reply With Quote
Unread 04-03-2016, 06:29 PM   #5
Gone Wild
 
miker's Avatar
Mixed Breed
 
Join Date: Jul 2008
Location: mass
Posts: 476
Default Re: after winter storage won't run

the smart people will want to know year and voltage sorry not me im a gasser
miker is offline   Reply With Quote
Unread 04-03-2016, 06:56 PM   #6
Gone Wild
 
teecro's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jun 2014
Location: Sunset Bay, TN
Posts: 2,214
Default Re: after winter storage won't run

Quote:
Originally Posted by shaggy56 View Post
Checked all and charged them all individually and collectively
From the sounds of it you did not leave your cart plugged into a charger all winter? Then you return to it and charged it up? Are you sure that it is charged? Report those voltages to us, what are they? Leaving batteries alone all winter can/will be a death nil.
teecro is offline   Reply With Quote
Unread 04-03-2016, 07:18 PM   #7
Not Yet Wild
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 6
Default Re: after winter storage won't run

2005 Club Car Precedent elc. 48v Charged once over the winter.
shaggy56 is offline   Reply With Quote
Unread 04-03-2016, 07:22 PM   #8
Not Yet Wild
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 6
Default Re: after winter storage won't run

Driver side front started at 10.5 charged to 13.6 driver side rear started at 8.5 charged to 12.5
passenger side front started at 12.5 charged to 12.7 passenger rear started at 11.7 charged to 12.5
shaggy56 is offline   Reply With Quote
Unread 04-03-2016, 07:29 PM   #9
Gone Wild
Yamaha
 
Join Date: May 2012
Location: Rio Verde, Az
Posts: 2,679
Default Re: after winter storage won't run

Your batteries are not good - probably your problem. Letting them get that low causes sulphation which increases the impedance and prevents the batteries from generating the necessary current under load. Load test them and they will fail that test!
Volt_Ampere is offline   Reply With Quote
Unread 04-03-2016, 08:36 PM   #10
Gone Wild
 
teecro's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jun 2014
Location: Sunset Bay, TN
Posts: 2,214
Default Re: after winter storage won't run

Quote:
Originally Posted by shaggy56 View Post
Driver side front started at 10.5 charged to 13.6 driver side rear started at 8.5 charged to 12.5
passenger side front started at 12.5 charged to 12.7 passenger rear started at 11.7 charged to 12.5
Looking at that least 3 of your batteries are very likely bad and any time I see carts with 12 volt batteries I have to ask are they 12 volt GOLF CART batteries? Many times people replace batteries with marine deep cycles or worse yet automotive batteries.
teecro is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Winter storage Electric EZGO
Winter Storage and Run/Tow Electric Club Car
Winter outside storage Electric EZGO
Winter Storage Electric Club Car
Winter storage Electric EZGO


All times are GMT -5. The time now is 01:32 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.