lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 06-17-2016, 10:31 AM   #1
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Apr 2010
Location: Georgia
Posts: 16
Default 04 Precedent Stops Running

My 2004 Precedent stops out of the wild blue. This usually occurs after running a relatively short distance--sometimes 20 feet, sometimes 100 yards. MCOR was "supposedly" replaced recently but the problem persists. If I push the cart a short distance, it will sometimes run again. If I let the cart sit for about 15 minutes it will usually start again, so I'm thinking something is getting hot and is having to cool down before it will run. I have not yet tried depressing the accelerator 20-30 times that I just saw suggested on here, but one would think a new MCOR would not require that. If I hear a "tink" after the cart stops in reverse or forward, it seems to run. No "tink"--no run. This appears to be a common problem with the Precedents, but my cart guy can't seem to figure it out and I'm certainly not versed in electrical. Any ideas?
tbneau is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 06-17-2016, 10:48 AM   #2
Gone Wild
 
teecro's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jun 2014
Location: Sunset Bay, TN
Posts: 2,214
Default Re: 04 Precedent Stops Running

Do you know what version of the MCOR your cart guy replaced the old one with? My cart had a version 2 and being unknowing I replaced with a version 3 to which it was junk/garbage absolutely no better than the one I removed. Installed a version 4 from David Hicks at http://www.revolutiongolfcars.com/ and my cart has not so much as hiccuped since then... BTW I basically had the same issues as you did work, no work, stop working, work...
teecro is offline   Reply With Quote
Unread 06-17-2016, 05:51 PM   #3
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Apr 2010
Location: Georgia
Posts: 16
Default Re: 04 Precedent Stops Running

The receipt says item 102101101U, which according to one online parts store, is now obsolete. What part number did you install that obviously works with your Precedent? I'm thinking that David at Revolution could probably tell me if it would work on a 2004.
tbneau is offline   Reply With Quote
Unread 06-17-2016, 08:32 PM   #4
Gone Wild
 
teecro's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jun 2014
Location: Sunset Bay, TN
Posts: 2,214
Default Re: 04 Precedent Stops Running

Quote:
Originally Posted by tbneau View Post
The receipt says item 102101101U, which according to one online parts store, is now obsolete. What part number did you install that obviously works with your Precedent? I'm thinking that David at Revolution could probably tell me if it would work on a 2004.
I have no idea the part number just contact David and he will help you out without robbing you by selling obsolete parts...
teecro is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
2010 precedent stops running at speed Electric Club Car
Stops Running Electric Club Car
G16 stops running Gas Yamaha
G2 stops running Gas Yamaha
G2 stops running Gas Yamaha


All times are GMT -5. The time now is 04:02 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.