lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 07-05-2016, 12:38 PM   #1
Not Yet Wild
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 30
Default 2000 48v ds works fine for about 15 minutes

i have a2000 48v ds it was jumpin around pretty bad so I replaced the mcor with the conversion kit now it will work perfect for about 15 minutes and then starts to slow down and if you hold the pedal down the hole time it will suddenly lunge and then stop again if you let it sit for about 10 minutes everything will work fine again my question is have any of you had a similar issue? could it be something is getting hot and not working properly?
mwollerman2011 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 07-05-2016, 01:44 PM   #2
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: May 2016
Location: Atlanta, GA
Posts: 50
Default Re: 2000 48v ds works fine for about 15 minutes

I just did an MCOR replacement in my CC DS over the weekend. It cleared my issue right up; however, your issue has piqued my curiosity.

Was this the same or similar issue you were having before the MCOR replacement? Also, what is your serial number? Any other upgrades (controller, motor, etc)?
flyons78 is offline   Reply With Quote
Unread 07-07-2016, 07:53 AM   #3
Not Yet Wild
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 30
Default Re: 2000 48v ds works fine for about 15 minutes

nope no upgrades ill have to get the serial number off of it the issue before was if you were driving it for longer than 15 minutes it was just stop then start moving really slowly so tested the mcor with an ohm meter and it was way out of range so I replaced it now it works great for about 10 minutes then it starts slowing down until it gets to a point where it wont move at all then it will lunge on its own repeatedly and very unpredictable I tested the batteries they all are brand new about 2 months ago they were put in the cart is charging fine im at a loss on what to check
mwollerman2011 is offline   Reply With Quote
Unread 07-07-2016, 03:07 PM   #4
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: May 2016
Location: Atlanta, GA
Posts: 50
Default Re: 2000 48v ds works fine for about 15 minutes

Have you looked at this thread? Perhaps the issue is similar.

What is causing "Limp In" mode?
flyons78 is offline   Reply With Quote
Unread 07-11-2016, 07:52 AM   #5
Not Yet Wild
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 30
Default Re: 2000 48v ds works fine for about 15 minutes

i did check out that thread but im not seeing any speed sensors on the car its not an iq system either so I cant look up what goin on inside the controller still havnt found anything on it that is corroded or that tests bad on the car at all
mwollerman2011 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Works fine off the ground ! Electric EZGO
g9 works fine in reverse but grinds when in forward Gas Yamaha
cart will run fine, quit, then run fine again Electric Club Car
Gas Club Car does not move, engine works fine... Electrical problem... Gas Club Car
Cart dies....but goes fine after it sits a few minutes. Electric EZGO


All times are GMT -5. The time now is 11:50 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.