lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 07-25-2016, 12:59 PM   #1
Gone Wild
 
miker's Avatar
Mixed Breed
 
Join Date: Jul 2008
Location: mass
Posts: 476
Default speed sensor or what

i think the carts a 13 and an IQ i put in 4 new sensors, a new controller,and m-cor takes off then slows down just like a sensor problem, could it be the motor
miker is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 07-25-2016, 01:17 PM   #2
Cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 64,063
Default Re: speed sensor or what

What controller is it ?
Is this an old or new problem
scottyb is offline   Reply With Quote
Unread 07-25-2016, 02:49 PM   #3
Gone Wild
Club Car
 
Join Date: Sep 2012
Location: Alberta - Canada
Posts: 996
Default Re: speed sensor or what

Is it possible he is buying eBay (low voltage / cheaperino) sensors and is burning them up?
joesam is offline   Reply With Quote
Unread 07-25-2016, 07:18 PM   #4
Gone Wild
 
miker's Avatar
Mixed Breed
 
Join Date: Jul 2008
Location: mass
Posts: 476
Default Re: speed sensor or what

the controller is a stock curtis 1510-5201 and the sensors come from redhawk, the cart is a stocker with a rear seat, she has had this cart for a while, ran great now this

Last edited by miker; 07-25-2016 at 07:20 PM.. Reason: forgot to finish
miker is offline   Reply With Quote
Unread 07-25-2016, 09:39 PM   #5
Gone Wild
 
jjance's Avatar
Club Car
 
Join Date: Feb 2011
Location: Chattanooga TN
Posts: 2,105
Default Re: speed sensor or what

Have you ever tried a new magnet. For my info. Does a speed sensor come with a new magnet.
jjance is offline   Reply With Quote
Unread 07-25-2016, 10:10 PM   #6
Gone Wild
 
Sergio's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2012
Location: Charlotte, NC
Posts: 4,574
Default Re: speed sensor or what

A welded solenoid contact would have the same symptom.

If the cart passes the speed sensor "push test", make sure the solenoid is OK.
Sergio is online now   Reply With Quote
Unread 07-26-2016, 06:12 AM   #7
Gone Wild
 
miker's Avatar
Mixed Breed
 
Join Date: Jul 2008
Location: mass
Posts: 476
Default Re: speed sensor or what

Quote:
Originally Posted by Sergio View Post
A welded solenoid contact would have the same symptom.

If the cart passes the speed sensor "push test", make sure the solenoid is OK.
that's just it ,it does not pass the push test
miker is offline   Reply With Quote
Unread 07-26-2016, 07:48 AM   #8
Gone Wild
 
Sergio's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2012
Location: Charlotte, NC
Posts: 4,574
Default Re: speed sensor or what

Since You have already replaced the controller and assuming You have a magnet under the sensor, perhaps it is just a harness issue on the sensor wires.

If You disconnect the 3-pin plug from the speed sensor, with the Tow/Run switch on "Run", You should get 15v between the black and Red wires at the 3-pin connector.

You should also get 5v between black and green wires.

If You do, You can test the output of the sensor "Green" wire by lifting one wheel and turning it by hand.

With the 3-pin plug connected and a wire piercing probe on the Green wire, the voltage will go from 0 to 5v - 24 times on a full wheel revolution.

Last edited by Sergio; 07-26-2016 at 08:10 AM.. Reason: More info.
Sergio is online now   Reply With Quote
Unread 07-28-2016, 05:56 PM   #9
Gone Wild
 
miker's Avatar
Mixed Breed
 
Join Date: Jul 2008
Location: mass
Posts: 476
Default Re: speed sensor or what

so Sergio you were right I pulled the wire out just to find a stinking mouse ate through the black wire,spliced it and the cart runs fine . this is the best site thanks to all of you
miker is offline   Reply With Quote
Unread 07-28-2016, 06:56 PM   #10
Gone Wild
Club Car
 
Join Date: Sep 2012
Location: Alberta - Canada
Posts: 996
Default Re: speed sensor or what

Sergio has been a blessing here for quite a while - but who knew he was a mouse detective, too???
joesam is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
MCOR? Speed Sensor? Controller? Cart Runs at half speed. Advice, please. Electric Club Car
08 precedent electric speed sensor problem. Cart starts at proper speed then slows . Electric Club Car
Does the speed sensor affect reverse speed? Electric Club Car
Half speed, speed sensor problem?. Electric Club Car
Speed Sensor Electric EZGO


All times are GMT -5. The time now is 12:08 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.