lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 09-05-2016, 07:36 PM   #1
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Aug 2013
Location: Florida
Posts: 19
Default Precedent Speed/Throttle issues

I have a 2010 48v Precedent that I have to pretty much push the throttle all the way down for it to go. There doesn't seem to be much throttle control in between barely moving and full speed. I've jacked the wheels off the ground and noticed when the throttle is pushed about and inch the solenoid clicks and the tires move. As I keep pressing the throttle the wheels stop turning until I continue to push almost full throttle. I've replaced the MCOR but that didn't resolve the issue. I've checked the Ohms on the solenoid and I get a reading of 5 when I've read it should be 200-250 for a factory installed solenoid. Would a bad solenoid cause this type of issue?
Jgipson8 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 09-05-2016, 07:41 PM   #2
Gone Wild
 
teecro's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jun 2014
Location: Sunset Bay, TN
Posts: 2,146
Default Re: Precedent Speed/Throttle issues

No a solenoid will generally be a go anytime or no go at all issue... Did you replace the MCOR with the same as removed or did you upgrade to a newer unit such as the MCOR4... The MCOR2 were not great to start with and the MCOR3 was absolute junk right out of the baggie...
teecro is offline   Reply With Quote
Unread 09-05-2016, 07:45 PM   #3
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Aug 2013
Location: Florida
Posts: 19
Default Re: Precedent Speed/Throttle issues

I replaced it with the same type of MCOR that was in it. I'm not sure what else to try.
Jgipson8 is offline   Reply With Quote
Unread 09-05-2016, 07:49 PM   #4
Gone Wild
 
teecro's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jun 2014
Location: Sunset Bay, TN
Posts: 2,146
Default Re: Precedent Speed/Throttle issues

Read through the sticky topics at the top of the "Elec Club Cart" threads there you will find lots of info and many answers to questions as well as test to lead you in the right direction. To me it sounds as though you have a faulty MCOR but I'm no pro...
teecro is offline   Reply With Quote
Unread 09-05-2016, 08:22 PM   #5
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Aug 2013
Location: Florida
Posts: 19
Default Re: Precedent Speed/Throttle issues

Here is something else I've noticed. I press the throttle and the solenoid clicks. Then when the pedal is about half way pressed and the wheels seem to no longer have power going to them I can hear the solenoid click. Then as I continue pressing pedal all the way I get another click and the wheels are moving full speed.
Jgipson8 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Electric Precedent Throttle Issues Electric Club Car
intermittent throttle issues Electric EZGO
Throttle issues Gas Club Car
Speed Magnet Issues with 2010 CC Precedent i2 Excel Electric Club Car
Throttle issues Gas Club Car


All times are GMT -5. The time now is 12:37 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.