Buggies Gone Wild Golf Cart Forum

Buggies Gone Wild Golf Cart Forum (http://www.buggiesgonewild.com/)
-   Electric Club Car (http://www.buggiesgonewild.com/electric-club-car/)
-   -   Club Car Precedent Problem (http://www.buggiesgonewild.com/electric-club-car/124368-club-car-precedent-problem.html)

B_Alford2 11-02-2016 10:25 AM

Club Car Precedent Problem
 
I have a 2006 48V club car precedent with upgraded alltrax controller, solenoid, cables....etc. the cart has been working fine but one day I get in the cart to load it up and the cart wouldn't even budge. I get no click from the solenoid and when I turn the key the alltrax controller isn't even lighting up. Any advice to helping me diagnose the problem would be greatly appreciated.

Nsane 11-02-2016 06:29 PM

Re: Club Car Precedent Problem
 
What is your battery voltage? Did you check your main fuse? I would just start with the basics.

B_Alford2 11-02-2016 07:21 PM

Re: Club Car Precedent Problem
 
When I checked the battery voltage it was 48 point something and that's after it hadbeen off the charger for a while. I did check the main fuse and it is fine.

NCPW 11-03-2016 09:13 AM

Re: Club Car Precedent Problem
 
Batteries are dead.

B_Alford2 11-03-2016 10:06 AM

Re: Club Car Precedent Problem
 
The batteries are only 2 years old and have been working fine, they have shown no signs of going dead. How can they be completely fine one week then dead the next without any warning signs.

jjance 11-03-2016 11:03 AM

Re: Club Car Precedent Problem
 
First I would check the key switch. See if you got 24Volts on both sides of it with the key on. Measured to Bat-. If you don't have any voltage on either side check the fuse. It's inside the controller compartment.

NCPW 11-03-2016 11:29 AM

Re: Club Car Precedent Problem
 
Quote:

Originally Posted by B_Alford2 (Post 1329330)
The batteries are only 2 years old and have been working fine, they have shown no signs of going dead. How can they be completely fine one week then dead the next without any warning signs.

If you're only getting 48.whatever volts a few minutes after charging the batteries are not fully charged. You need to check the voltage of each individual battery and report back. 48V on a 48V system = dead batteries.

SOC chart from www.cartsunlimited.net

http://nebula.wsimg.com/f17d847390b7...&alloworigin=1

B_Alford2 11-03-2016 12:00 PM

Re: Club Car Precedent Problem
 
I charged the batteries and it now reads 51.3, when I got the 48 reading that was when the cart had not been on the charger for a couple weeks.

When I measured the key switch to the Bat-, I also got a reading of 51.3 on both sides.

whit71 11-03-2016 12:39 PM

Re: Club Car Precedent Problem
 
Does the reverse buzzer work? Check to make sure it wasn't accidentally switched to tow.

B_Alford2 11-03-2016 12:48 PM

Re: Club Car Precedent Problem
 
the reverse buzzer is deactivated, I suppose I could plug it back up to see if it works. The run/tow switch is set to run.


All times are GMT -5. The time now is 11:40 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
This Website and forum is the property of Buggiesgonewild.com. No material may be taken or duplicated in part or full without prior written consent of the owners of buggiesgonewild.com. 2006-2017 Buggiesgonewild.com. All rights reserved.