lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 04-04-2017, 09:31 PM   #11
Dawg Gone Wild
 
TahoeDawgZ71's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2010
Location: Golf Car Capital of The World... Augusta, Georgia
Posts: 7,978
Default Re: Immediate speed loss

Quote:
Originally Posted by yamahaguy97 View Post
Now that I think of it, earlier today I was looking at the circuit breaker next to the tow switch. Does it have two wires coming out of it from the back from the harness? Because if I remember right it looks like it cracked off from behind the plate where it is mounted and it was laying down on top of some other wires

I have a feeling now it's not the speed sensor
Jump the wires together with a blade fuse and see if it works.
TahoeDawgZ71 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 04-04-2017, 09:33 PM   #12
Gone Wild
Yamaha
 
Join Date: May 2012
Location: Rio Verde, Az
Posts: 2,681
Default Re: Immediate speed loss

Sounds like that breaker may be your problem. If so, cheap fix!
Volt_Ampere is offline   Reply With Quote
Unread 04-04-2017, 09:34 PM   #13
Gone Wild
 
yamahaguy97's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Jan 2016
Location: FL
Posts: 1,067
Default Re: Immediate speed loss

Thanks Dave, will do that bright and early tomorrow.

Quick question, would you say it's fairly uncommon for the speed sensor magnet to crack? Or is it something that happens regularly?
yamahaguy97 is offline   Reply With Quote
Unread 04-04-2017, 09:35 PM   #14
Dawg Gone Wild
 
TahoeDawgZ71's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2010
Location: Golf Car Capital of The World... Augusta, Georgia
Posts: 7,978
Default Re: Immediate speed loss

It's very common to get a hairline fracture in it, but it very rarely effects the performance of the magnet unless it separates from the hub.
TahoeDawgZ71 is offline   Reply With Quote
Unread 04-04-2017, 09:39 PM   #15
Gone Wild
 
yamahaguy97's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Jan 2016
Location: FL
Posts: 1,067
Default Re: Immediate speed loss

Ok thanks Dave and thanks everyone
yamahaguy97 is offline   Reply With Quote
Unread 04-04-2017, 10:32 PM   #16
Gone Wild
Yamaha
 
Join Date: May 2012
Location: Rio Verde, Az
Posts: 2,681
Default Re: Immediate speed loss

Sensor failure is usually the electronics not the magnet.
Volt_Ampere is offline   Reply With Quote
Unread 04-05-2017, 12:09 PM   #17
Dawg Gone Wild
 
TahoeDawgZ71's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2010
Location: Golf Car Capital of The World... Augusta, Georgia
Posts: 7,978
Default Re: Immediate speed loss

Quote:
Originally Posted by Volt_Ampere View Post
Sensor failure is usually the electronics not the magnet.
Only 99.9% of the time.
TahoeDawgZ71 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Low speed sputtering, at a loss Gas EZGO
Loss of Speed Gas Yamaha
speed loss after 4 seconds Electric Club Car
Loss of speed Electric EZGO
Speed loss Electric Club Car


All times are GMT -5. The time now is 05:34 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.