Buggies Gone Wild Golf Cart Forum

Buggies Gone Wild Golf Cart Forum (http://www.buggiesgonewild.com/)
-   Electric Club Car (http://www.buggiesgonewild.com/electric-club-car/)
-   -   New batteries no power at all to motor or reverse buzzer (http://www.buggiesgonewild.com/electric-club-car/128638-new-batteries-no-power-all-motor-reverse-buzzer.html)

Jkirby891 04-05-2017 08:39 PM

New batteries no power at all to motor or reverse buzzer
 
Ok so I have a 2008 Club car precedent 48v cart. It was only running about 7 miles an hour when we got it. I decided to check the cables and noticed one looked as if the terminal was about to split. So I replaced the cable. Now I have no power to my cart. The reverse buzzer will not even sound.

I have by passed the obc and still nothing. I checked fused and replaced even though it was good.

I jumped solenoid and still nothing.

I have 48v at solenoid and key switch.

I checked all batteries 2 did not hold a full charge well so I replaced all four with Trojan t1260 brandnew still nothing. 50 v at pack.

Charger will not kick on now either.

Also please note I installed new tow switch and followed procedure once installing the new batteries and complete set of new cables. Problem still remains as it did before. No power to anything. However I get proper voltage at every point. Since the reverse speaker wont even power when r is selected on the switch I am led to believe controller failure.

I did not put in tow before replacing one of the battery cables. I did not see a tow switch. However later I went back and saw the previous owner removed the run tow switch cut the terminals and twist tied the two ends together in a wire nut. SO that being said. I mistakenly undid the power pack and put back with the cart in the run position.



Did I fry my controller? What else can I test.

crash test dummy 04-05-2017 08:43 PM

Re: New batteries no power at all to motor or reverse buzzer
 
recheck your cables and wires ... i have forgotten 1 or 2

Jkirby891 04-05-2017 08:52 PM

Re: New batteries no power at all to motor or reverse buzzer
 
Thanks for the reply. All cables are connected as they should be.

I also want to note that I tried jumping the neutral forward and reverse wires still nothing.

Jkirby891 04-05-2017 09:30 PM

Re: New batteries no power at all to motor or reverse buzzer
 
I haven't checked anything on the motor as of yet. anyone now where I should look next?

Golferdave 04-06-2017 01:11 AM

Re: New batteries no power at all to motor or reverse buzzer
 
I'd focus on 1 thing at a time

Get the charging system working
If it worked before you started changing batts & cables
Could be a bad / loose / broken wire

OBC turns charger on
Should hear a click in charger when cart plugged in

Check charger, see if charger works on another cart

Lights work?

shaffer88 04-07-2017 08:27 AM

New batteries no power at all to motor or reverse buzzer
 
Does everything else work? Maybe you accidentally unplugged from micro switch

Edit: didn't read entire post sounds like bigger issue

Jkirby891 04-07-2017 10:31 AM

Re: New batteries no power at all to motor or reverse buzzer
 
Golferdave

I do not have lights on this model. However nothing on it works it seems like everything has lost power. Charger was working before I disconnected one of the battery cables. now nothing works at all. I'm pretty sure the charger is good as it worked before. I am picking up another president today so I can try to change some parts. First I will try this charger on that cart. It has a pair of brand-new batteries installed and still nothing. since it's not charging and I have tried every other option I am assuming it is the controller is bad and it is not telling me everything to work.

Sergio 04-07-2017 10:42 AM

Re: New batteries no power at all to motor or reverse buzzer
 
A bad controller would still allow the cart to charge.

Are you sure none of the cables came unplugged from the Controller or OBC during the battery/cable change?

Golferdave 04-07-2017 01:16 PM

Re: New batteries no power at all to motor or reverse buzzer
 
IMO
You have a bad connection or a missing/broken/wrong location wire(s)
Follow wires from charger pug to batt + & batt -
Something in this area seems to be disconnected/broken

+ to Batt #1 + terminal
- to OBC then to B- on controller (which goes thru the OBC & is connected to Batt #6 -)

Check if you have pack voltage on the cart charger receptacle pins

Jkirby891 04-08-2017 07:36 PM

Re: New batteries no power at all to motor or reverse buzzer
 
I decided to unplug controller and plug back in once i did i regained power and cart is running again. However after battery and cable replacement cart only goes 7mph still. Decided to replace speed sensor but still no luck.

So now i have a running cart but it doesnt go the speed it should. I picked up an mcor from a buddy who also works on carts. Should i try that next?


All times are GMT -5. The time now is 08:32 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
This Website and forum is the property of Buggiesgonewild.com. No material may be taken or duplicated in part or full without prior written consent of the owners of buggiesgonewild.com. 2006-2017 Buggiesgonewild.com. All rights reserved.