lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 09-06-2017, 06:05 PM   #1
Not Yet Wild
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 57
Default Do I have a charger problem?

I have 8-6volt batteries in my cart. The batteries are brand new trojan t145's (I bought them last friday). The cart has a built in quick charge corp. charger. The charger is reading 26% charged right now but the batteries are at 6.8v each and the pack is at 55.3v. Should I let this keep charging? Are they overcharged? Thanks everyone for the help, I dont want to ruin these new batteries.
Smikin Cigarettes is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 09-06-2017, 06:18 PM   #2
Not Yet Wild
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 57
Default Re: Do I have a charger problem?

pics
Attached Images
File Type: jpg charge1.JPG (98.3 KB, 0 views)
File Type: jpg charge2.JPG (136.4 KB, 0 views)
File Type: jpg charge3.JPG (147.2 KB, 0 views)
Smikin Cigarettes is offline   Reply With Quote
Unread 09-06-2017, 06:42 PM   #3
Not Yet Wild
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 57
Default Re: Do I have a charger problem?

Used a different MM and all but one was in the 6.33 range. One was 6.41.
Smikin Cigarettes is offline   Reply With Quote
Unread 09-06-2017, 07:50 PM   #4
MOD of all BS!
 
NoleFan4Ever's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2011
Location: Florida
Posts: 11,543
Default Re: Do I have a charger problem?

And what is the pack voltage?
NoleFan4Ever is offline   Reply With Quote
Unread 09-06-2017, 07:52 PM   #5
MOD of all BS!
 
NoleFan4Ever's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2011
Location: Florida
Posts: 11,543
Default Re: Do I have a charger problem?

I copied this from my response in the other thread you posted in...
Quote:
Originally Posted by Smikin Cigarettes View Post
Great info. I have 8-6volt batteries in my cart. The batteries are brand new trojan t145's (I bought them last friday). The cart has a built in quick charge corp. charger. The charger is reading 26% charged right now but the batteries are at 6.33v each. They have been charging for 6hrs. I guess they may require the 16hr charge.
You are close. That is about ~94% of the 6.37 needed. (Remember this should be checked 12 hours after the charge cycle completed and before used again. Remember to break-in/season those batteries correctly to make them last!

And I do not know the specs on your charger but a CC Powerdrive and OBC we were discussing in the other thread are different then your cart and charger.

NoleFan4Ever is offline   Reply With Quote
Unread 09-06-2017, 07:53 PM   #6
Not Yet Wild
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 57
Default Re: Do I have a charger problem?

Quote:
Originally Posted by NoleFan4Ever View Post
I copied this from my response in the other thread you posted in...

You are close. That is about ~94% of the 6.37 needed. (Remember this should be checked 12 hours after the charge cycle completed and before used again. Remember to break-in/season those batteries correctly to make them last!

And I do not know the specs on your charger but a CC Powerdrive and OBC we were discussing in the other thread are different then your cart and charger.


Thank you! Charger is saying 39% now. I guess I'll lleave it alone until it shuts off.
Smikin Cigarettes is offline   Reply With Quote
Unread 09-06-2017, 08:49 PM   #7
Not Yet Wild
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 57
Default Re: Do I have a charger problem?

charger says 51% batterys range from 6.45v to 6.7v. Those readings are while charging though.
Smikin Cigarettes is offline   Reply With Quote
Unread 09-06-2017, 08:52 PM   #8
Gone Wild
 
Sergio's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2012
Location: Charlotte, NC
Posts: 7,175
Default Re: Do I have a charger problem?

They can go to 7.5v or more by the end of the charging cycle.
Sergio is offline   Reply With Quote
Unread 09-06-2017, 08:55 PM   #9
Not Yet Wild
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 57
Default Re: Do I have a charger problem?

Quote:
Originally Posted by Sergio View Post
They can go to 7.5v or more by the end of the charging cycle.
Wow ok, thank you. I was debating unplugging it overnight.
Smikin Cigarettes is offline   Reply With Quote
Unread 09-07-2017, 05:47 AM   #10
Not Yet Wild
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 57
Default Re: Do I have a charger problem?

Charger says that they are completely charged. Meter shows 6.7v still hooked up to auto charger.
Smikin Cigarettes is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Charger Problem..?? Electric Club Car
Ezgo charger problem now a cart problem Electric EZGO
Charger problem Electric Club Car
charger problem Electric EZGO
Charger problem Electric Yamaha


All times are GMT -5. The time now is 02:54 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.