lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 05-02-2018, 07:24 AM   #1
Gone Wild
 
jonr3's Avatar
Harley Davidson
 
Join Date: Jan 2016
Location: Hickory, NC
Posts: 389
Default Troubleshooting no brake lights - 2014 CCP

Last night I installed the ultimate light upgrade kit (T/S, horn, brake lights) to my non-LED light kit. Everything works except for the brake lights.

I installed the spring switch on the brake rod and even pulled it by hand to make sure it was being pulled enough. I tried bypassing the circuit breaker with no luck.

Any suggestions on what and how to test to find the problem? And what the heck is the "Timer Control Unit" for? Thanks!
jonr3 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 05-02-2018, 07:37 AM   #2
Gone Wild
 
meimk's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jun 2011
Location: Northern Indiana
Posts: 1,275
Default Re: Troubleshooting no brake lights - 2014 CCP

The "timer control unit" is just what it sounds like, a timer. Since the brake lights are on whenever the pedal is pushed it uses a timer to shut them off when you've parked it and set the parking brake. Usually after 45 seconds or s it shuts them off. Yes, if the timer is bad it can prevent the brake lights from coming on at all, but before you jump to that conclusion the circuit needs to be tested - see where you have power and where you don't.
meimk is offline   Reply With Quote
Unread 05-02-2018, 07:50 AM   #3
Gone Wild
 
Sergio's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2012
Location: Charlotte, NC
Posts: 7,175
Default Re: Troubleshooting no brake lights - 2014 CCP

This post will help You get the +12v to the brake pedal circuit:
Precedent brake light pad install question
Sergio is offline   Reply With Quote
Unread 05-02-2018, 09:32 PM   #4
Gone Wild
 
jonr3's Avatar
Harley Davidson
 
Join Date: Jan 2016
Location: Hickory, NC
Posts: 389
Default Re: Troubleshooting no brake lights - 2014 CCP

Okay, I did some testing and here's what I found:

Timer: I have power at the #1 and #3 terminal, but NO power on the #2+ terminal.

Circuit Breaker: NO power at either terminal.

Wire Harness:
Red Female Bullet Connector (goes to circuit breaker) - NO power
Red Male Bullet Connector (goes to #1 timer) - power
Black Female Spade Connector (goes to #3 - power

Any suggestions? Thanks!
jonr3 is offline   Reply With Quote
Unread 05-02-2018, 10:35 PM   #5
Gone Wild
 
Htownblue's Avatar
Club Car
 
Join Date: May 2015
Location: Houston
Posts: 880
Default Re: Troubleshooting no brake lights - 2014 CCP


Wire the connections as shown.
Htownblue is offline   Reply With Quote
Unread 05-03-2018, 05:24 AM   #6
Gone Wild
 
jonr3's Avatar
Harley Davidson
 
Join Date: Jan 2016
Location: Hickory, NC
Posts: 389
Default Re: Troubleshooting no brake lights - 2014 CCP

Quote:
Originally Posted by Htownblue View Post

Wire the connections as shown.
Yep, that’s exactly the way it’s connected.
jonr3 is offline   Reply With Quote
Unread 05-03-2018, 05:47 AM   #7
Gone Wild
 
Sergio's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2012
Location: Charlotte, NC
Posts: 7,175
Default Re: Troubleshooting no brake lights - 2014 CCP

I am not sure what do You mean by "power" on your descriptions.

The black wire with a 1/4" quick connector is the negative, but you say "power" on that wire.

The wire with the female bullet connector coming from the harness is +12v.

Did You check the post I linked? Is there a relay or did you jump the two wires to bring power to the pedal harness?
Sergio is offline   Reply With Quote
Unread 05-03-2018, 07:49 AM   #8
Gone Wild
 
jonr3's Avatar
Harley Davidson
 
Join Date: Jan 2016
Location: Hickory, NC
Posts: 389
Default Re: Troubleshooting no brake lights - 2014 CCP

Quote:
Originally Posted by Sergio View Post
I am not sure what do You mean by "power" on your descriptions.
The black wire with a 1/4" quick connector is the negative, but you say "power" on that wire.
The wire with the female bullet connector coming from the harness is +12v.
Did You check the post I linked? Is there a relay or did you jump the two wires to bring power to the pedal harness?
Hi Sergio,
I was just using a test light and it showed power at those terminals. If the black wire is negative, then I guess I've done something wrong somewhere.

I did install a relay under the dash - I used MadJax's installation video to install the relay and the T/S, stop light.

I've attached a drawing of how I connected everything...
Attached Images
File Type: jpg WIRING.jpg (116.3 KB, 0 views)
jonr3 is offline   Reply With Quote
Unread 05-03-2018, 09:32 AM   #9
Gone Wild
 
Sergio's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2012
Location: Charlotte, NC
Posts: 7,175
Default Re: Troubleshooting no brake lights - 2014 CCP

We can figure this out, just need 3 answers:
1) Do you hear or feel that relay click as You turn the Key switch On/Off?

2) What is your source for 12v?

3) How did you connect the +12v and the negative to the bucket harness?


If You have a Digital voltmeter it would definitely help.
Sergio is offline   Reply With Quote
Unread 05-03-2018, 09:50 AM   #10
Gone Wild
 
jonr3's Avatar
Harley Davidson
 
Join Date: Jan 2016
Location: Hickory, NC
Posts: 389
Default Re: Troubleshooting no brake lights - 2014 CCP

Quote:
Originally Posted by Sergio View Post
We can figure this out, just need 3 answers:
1) Do you hear or feel that relay click as You turn the Key switch On/Off?
2) What is your source for 12v?
3) How did you connect the +12v and the negative to the bucket harness?
If You have a Digital voltmeter it would definitely help.
I can check tonight when I get home, but I think my lights are running from 2 batteries (16v) and not a 12v reducer - (I plan on getting one someday soon). And I'll use my voltmeter to get some good info. Thanks for all of your help!
jonr3 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
2014 XRT 850 solenoid troubleshooting? Gas Club Car
Front Lights, Directional, Brake Lights not working Electric Club Car
Installing Blinkers/Brake Lights on Existing LED lights Electric EZGO
Wiring for Head ligths, Tail Lights, Brake Lights and Turn Signals Gas EZGO
Blew all lights, new tail lights wont get brighter on brake press. Electric Club Car


All times are GMT -5. The time now is 02:53 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.