lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 03-06-2019, 02:41 PM   #1
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Jul 2016
Location: Galveston
Posts: 67
Default Does not accelerate smoothly

I Have an 86 Club car DS just put in new batteries everything seems to work fine until the pedal hits about 95% then take off hard does not do it after you are rolling only at take off ive never worked on one of the older one does anyone know where I should start or what could be causing this. HELP me please and thank you in advance
dtide is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 03-06-2019, 04:40 PM   #2
go to cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 68,436
Default Re: Does not accelerate smoothly

1986 has a 5 solenoid speed control system. Jack a wheel off the floor and with the seat off press the pedal slowly and confirm each solenoid is clicking 1-5. and the wheels are turning progressively faster at each click 2-5
scottyb is offline   Reply With Quote
Unread 03-08-2019, 12:15 PM   #3
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Jul 2016
Location: Galveston
Posts: 67
Default Re: Does not accelerate smoothly

I just tried what you said and with wheels off the ground it seems to work fine and under load if I go slowly through each solenoid it work fine in forward in reverse not so much
dtide is offline   Reply With Quote
Unread 03-08-2019, 12:43 PM   #4
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Jul 2016
Location: Galveston
Posts: 67
Default Re: Does not accelerate smoothly

In reverse it tries to move at the click of the 3rd solenoid but not til the 4th does it move and still lunges on the 5th
dtide is offline   Reply With Quote
Unread 03-08-2019, 01:04 PM   #5
go to cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 68,436
Default Re: Does not accelerate smoothly

So it works in F but not R.
Forward is 36v and reverse is 18v in these old carts. Check the battery voltage for all 6 batteries individually and post it here >
scottyb is offline   Reply With Quote
Unread 03-08-2019, 02:37 PM   #6
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Jul 2016
Location: Galveston
Posts: 67
Default Re: Does not accelerate smoothly

They are brand new trojan batteries it works in forward IF you depress the pedal slow enough to listen to each solenoid otherwise it will still lunge when it hits the 5th one
dtide is offline   Reply With Quote
Unread 03-08-2019, 02:41 PM   #7
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Jul 2016
Location: Galveston
Posts: 67
Default Re: Does not accelerate smoothly

all batteeries are 6.2V-6.3V
dtide is offline   Reply With Quote
Unread 03-08-2019, 02:44 PM   #8
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Jul 2016
Location: Galveston
Posts: 67
Default Re: Does not accelerate smoothly

also after the first solenoid clicks the cart does not move until 2nd solenoid clicks
dtide is offline   Reply With Quote
Unread 03-08-2019, 06:08 PM   #9
go to cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 68,436
Default Re: Does not accelerate smoothly

Quote:
Originally Posted by dtide View Post
also after the first solenoid clicks the cart does not move until 2nd solenoid clicks
That is correct. Solenoid #1 is a master, simply opening the supply to all the solenoids.
But solenoid # 3 should work the same in both F and R ?
scottyb is offline   Reply With Quote
Unread 03-08-2019, 10:00 PM   #10
Gone Wild
Club Car
 
Join Date: Feb 2015
Location: Quad cities
Posts: 315
Default Re: Does not accelerate smoothly

Does it have a stock motor or does it have a speed motor .I have the same cart with a speed motor does the same thing your describing.Starts off normal but when you hit the fourth speed it goes.If you floor it in the gravel will spin the wheels with the stock motor was slow like 13 miles per hour
Roxyflash is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Won't accelerate Gas Club Car
DS will not accelerate Electric Club Car
G22A 2002 Yamaha not running smoothly Gas Yamaha
Rear end wont go smoothly into gear. Gas Club Car
G9 will not accelerate Gas Yamaha


All times are GMT -5. The time now is 07:56 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.