lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 04-17-2019, 10:06 AM   #1
Flat Out Hooked on Carts
 
Furyous's Avatar
Mixed Breed
 
Join Date: Nov 2011
Location: Miami, Florida
Posts: 1,038
Default MCOR/Alltrax Issues HELP!!!

Alright guys, Iím at a rare loss here. Converting my buddyís DS to lithium 58.8v Leaf setup (this is my third conversion).


In the process we upgraded to an MCOR 4 and Alltrax Axe 4855. I plugged the Alltrax in to program it to ďClub Car 5K-0 ohmsĒ. Programming looked successful and the Alltrax responded with the correct green LED flash. The problem seems to be signal coming out of the MCOR- itís not close to 5k-0. With pedal up,


These are in sequence, climbing slowly from 48 ohms. Then, with pedal down:



I put a new battery in the voltmeter and got the same results. I pulled the original MCOR and put it on the bench and got the same results. Alltrax controller software only reads it as either 0% throttle or 100% throttle, depending on where I have the wires on throttle 1 and throttle 2 reversed. What gives?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Furyous is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 04-17-2019, 10:13 AM   #2
dliw enoG
 
Fairtax4me's Avatar
Club Car
 
Join Date: Dec 2015
Location: Charlottesburg Va
Posts: 1,387
Default Re: MCOR/Alltrax Issues HELP!!!

Which setting go you have your meter on? It looks like 200 ohm setting in the pics, it needs to be on 20k. 5k = 5,000 ohms. That's far far above the range you have selected on the meter.

Aren't there three pins on the throttle plug on the Mcor?
Which two are you using?

I dig the polished frame!
Fairtax4me is offline   Reply With Quote
Unread 04-17-2019, 11:47 AM   #3
Gone Wild
 
Sergio's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2012
Location: Charlotte, NC
Posts: 6,582
Default Re: MCOR/Alltrax Issues HELP!!!

After you get the throttle wiring fixed, the old DCX and I think the AXE as well, used the MCOR differently than Curtis (3-wire voltage divider Vs 2-wire rheostat).

Here is a diagram I did for a member a while ago on how to modify the signal to improve the throttle response:


20kΩ resistor: https://www.mouser.com/ProductDetail...hHXuxQojhJQ%3D

This graph shows how it corrects the MCOR signal to better align it with a 5k-0Ω throttle signal the Alltrax is expecting:
Sergio is online now   Reply With Quote
Unread 04-17-2019, 11:49 AM   #4
MOD of all BS!
 
NoleFan4Ever's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2011
Location: Florida
Posts: 9,682
Default Re: MCOR/Alltrax Issues HELP!!!

I was looking with another idea to test but Sergio has you....
NoleFan4Ever is online now   Reply With Quote
Unread 04-17-2019, 12:22 PM   #5
Flat Out Hooked on Carts
 
Furyous's Avatar
Mixed Breed
 
Join Date: Nov 2011
Location: Miami, Florida
Posts: 1,038
Default Re: MCOR/Alltrax Issues HELP!!!

Quote:
Originally Posted by Fairtax4me View Post
Which setting go you have your meter on? It looks like 200 ohm setting in the pics, it needs to be on 20k. 5k = 5,000 ohms. That's far far above the range you have selected on the meter.

Aren't there three pins on the throttle plug on the Mcor?
Which two are you using?

I dig the polished frame!


Thanks! Very helpful. Maybe we start here. I have one to the power pin on the controller from the ignition switch, and I am using yellow and black from the MCOR to pins 2 and 3 on the controller. The fourth pin is for half speed reverse, which is configurable in the software and not needed, correct? If not, what is the correct wiring to the pins on the Alltrax from the MCOR?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Furyous is offline   Reply With Quote
Unread 04-17-2019, 12:37 PM   #6
Flat Out Hooked on Carts
 
Furyous's Avatar
Mixed Breed
 
Join Date: Nov 2011
Location: Miami, Florida
Posts: 1,038
Default Re: MCOR/Alltrax Issues HELP!!!

I have five wires coming from the MCOR. Blue and green, which are obviously to the pedal switch and go to the main contactor. The other three white, yellow, and purple are different colors than shown in every diagram ever.
Tried a number of combinations but canít seem to make it work, on top of the strange impedence readings from the MCOR. If I set my multi to 20k, it doesnít even read. I have to set it to 200 to show anything.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Furyous is offline   Reply With Quote
Unread 04-17-2019, 12:41 PM   #7
Gone Wild
 
Sergio's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2012
Location: Charlotte, NC
Posts: 6,582
Default Re: MCOR/Alltrax Issues HELP!!!

You need the White wire (top of MCOR) and Yellow wire (wiper) to get a 5k-0 signal (3-pin connector).

The purple wire (bottom of MCOR) is not used.
Sergio is online now   Reply With Quote
Unread 04-17-2019, 12:48 PM   #8
Flat Out Hooked on Carts
 
Furyous's Avatar
Mixed Breed
 
Join Date: Nov 2011
Location: Miami, Florida
Posts: 1,038
Default Re: MCOR/Alltrax Issues HELP!!!

Just for giggles I put the pot box from my old Melex on it. I get a solid yellow on the Alltrax and solid red when I move the throttle on it.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Furyous is offline   Reply With Quote
Unread 04-18-2019, 09:31 PM   #9
Flat Out Hooked on Carts
 
Furyous's Avatar
Mixed Breed
 
Join Date: Nov 2011
Location: Miami, Florida
Posts: 1,038
Default Re: MCOR/Alltrax Issues HELP!!!

Update- I tested the high amperage cables going to the controller and was getting only 20.4 volts. I checked everything and realized that the line to the controller was on the receiving. End of the forward/reverse contactors after the diode, but 54.6v at the pack. Looked at the diagram and realized it. Put a jumper between the battery and the controller. Hooked up the f/r switch with alligator clips, and it runs!!! Interestingly, the controller is still showing red led (programming mode). Also, I go to the monitor in the software and it is showing the throttle only going to 61% throttle, which I suspect is a linkage issue to the MCOR. Donít know why I canít get the controller to light green, but if it works who cares.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Furyous is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Mcor issues Electric Club Car
MCOR replaced - all issues resolved Electric Club Car
MCOR 4 compatibility issues with Alltrax controller? Electric Club Car
Possible MCOR issues, replace or fix? Electric Club Car
MCOR Issues? Electric Club Car


All times are GMT -5. The time now is 09:05 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.