lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 09-09-2019, 07:19 PM   #1
Not Yet Wild
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 4
Default cart is "amping" and hardly moving

Hi all, new 98 DS owner here. When I press go pedal in forward or reverse, cart starts to move and then proceeds to stop and produce what I can only describe as an amping or electrical overload noise. I removed and cleaned all cables and have just charged the pack. I am kinda new to this, but possess a digital VOM and take instruction cheerfully !
oldoldtruck is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 09-09-2019, 08:28 PM   #2
Gone Wild
 
Budule's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 602
Default Re: cart is "amping" and hardly moving

need more info , Serial # , 36 volt or 48 , if 36 , resistor cart or controller.....

but first measure the pack voltage at rest then leave it hook up so you can watch it when it starts "amping"....
Budule is offline   Reply With Quote
Unread 09-10-2019, 02:38 PM   #3
Not Yet Wild
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 4
Default Re: cart is "amping" and hardly moving

Sorry about the lack of info. serial # A9843-708523, 48 volt. All cells read fully charged with hydrometer. The pack reads 48.6 v at rest. depressing the go pedal causes it to drop to 45v and cart starts to move and the amping or jumping takes over. Sounds like the motor is not getting proper voltage.
oldoldtruck is offline   Reply With Quote
Unread 09-10-2019, 02:51 PM   #4
MOD of all BS!
 
NoleFan4Ever's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2011
Location: Florida
Posts: 11,544
Default Re: cart is "amping" and hardly moving

Not much charge in the pack. 50.9v is fully charged.

On a Series cart it will do that when the voltage goes low and the demand (load) is high.
NoleFan4Ever is offline   Reply With Quote
Unread 09-10-2019, 03:03 PM   #5
Gone Wild
 
Budule's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 602
Default Re: cart is "amping" and hardly moving

Pack is shot , 48 volts is a dead pack....may not be the only issue but its one of them...
Budule is offline   Reply With Quote
Unread 09-11-2019, 02:26 AM   #6
Getting Wild
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 108
Default Re: cart is "amping" and hardly moving

make sure your meter is right and that it's fully charged and allowed to stabilize.
48.6 is too low, if that's what it ends up it's probably the batteries but make sure it doesn't have a short drawing them down.
alchemy is offline   Reply With Quote
Unread 09-13-2019, 03:12 PM   #7
Not Yet Wild
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 4
Default Re: cart is "amping" and hardly moving

Well, here is the latest in the saga... borrowed a much better vom, charged the pack and came up with 50.6 volts. got both rear wheels off the ground and it works smoothly up to top end in fwd and reverse. I realize there is virtually no load, but at least I think it verifies all wiring is correct (?) happened to read about solenoid checks and saw where they say resistance across main contacts should be .1 to .4 ohms-checked mine and got 1.2 ohms. Any thoughts ?
oldoldtruck is offline   Reply With Quote
Unread 09-13-2019, 06:49 PM   #8
go to cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 68,433
Default Re: cart is "amping" and hardly moving

Dead batteries?
What is the battery pack voltage at the moment when the tires are on the ground, you try to go but, the cart will not move? What is the pack voltage right then when your trying to go and the cart wont move...
scottyb is offline   Reply With Quote
Unread 09-15-2019, 04:11 PM   #9
Not Yet Wild
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 4
Cool Re: cart is "amping" and hardly moving

After charging, pack reads 50.6 v-turn key on 48.6 v . As you press accelerator, voltage drops to 35v at full speed. Just after starting, motor starts to shudder. This happens with cart on blocks or on the ground. On the ground, cart is barely crawling... Am I about to make a large donation to Sam's Club ?
oldoldtruck is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
2012 Precedent "PH" Soleniod Clicks but Not Moving Electric Club Car
Big "thank you!" to JohnnieB and Yurtle, was "EZGO TXT Non-PDS Help/Questions" Electric EZGO
will 2011 "PH" controller work on 2007 "PQ"? Electric Club Car
Club Car belt/clutch won't "change", as stuck in "low" gear Gas Club Car
Why "Carbon Fiber" "Wood grain" and Diamond Plated? Gas EZGO


All times are GMT -5. The time now is 07:18 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.