lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 06-17-2009, 03:27 PM   #1
Not Yet Wild
 
muckinfonkey's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Bad Axe, MI
Posts: 43
Default Still having issues with precedent

I have '05 precedent. The solenoide will engage and disengage right away. It sometimes will move about 5 feet then die. I took all of the wires off and checked connections it ran like crazy for a while about 1/2 hour. Then the same thing again. We had one weaker battery that a battery expert looked at and suggested to charge it seperately then do an over all charge. we did this, it worked great for a while about 1/2 hour, then back to the same problem. We then had a dealer look at it while delivering some new carts, he replaced the solenoide.... ran great for a while about 1/2 - 3/4 hour. Tried it the next day.....back to the same. It seems to me, every time we do something to disconnect the power supply to the cart, it runs fine for a while.....is this the computer resetting (as will sometimes happen in a car)? As far as we can see, there are no loose or bad connections of any kind....I am down to looking at the MCOR or controller. What directions should I take with this situation? I am in a location where dealers won't make "house calls" and the dealer we talked to said that he doesn't have any luck with the diagnosis computer to determine this kind of problem. I sounds like he would just throw parts at it...which is something I can do myself...I just need to know which part to throw at it first. I am leaning toward the controller, because it seems like it resets when we mess with it....but I am unsure. Any direction would be nice!!
muckinfonkey is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 06-17-2009, 03:47 PM   #2
Getting Wild
Taylor-Dunn
 
Join Date: Jul 2008
Location: northern calif
Posts: 97
Default Re: Still having issues with precedent

Although I am not an expert the controller does sound suspect. Try lifting the brushes at the motor and puting cardboard between them and the commutator then see if the controller works any better. Sounds like you may have a high current component in the electronics going bad under load. By my thoughts ( as skewed as they may be) it sounds as if a gating diode is failing or loose. Good luck
ogre'sdad is offline   Reply With Quote
Unread 06-17-2009, 09:46 PM   #3
Not Yet Wild
 
muckinfonkey's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Bad Axe, MI
Posts: 43
Default Re: Still having issues with precedent

Thanks for the info....I think I may try to borrow a controller from another '05 precedent and see if that works. Does anyone see a problem with that? Is there anything that could possibly be wrong with the cart that would ruin a controller?
muckinfonkey is offline   Reply With Quote
Unread 06-17-2009, 11:12 PM   #4
just hangin' around
 
oxfordlawn's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2009
Location: Oxford Flo-Rida
Posts: 1,102
Default Re: Still having issues with precedent

Quote:
Originally Posted by muckinfonkey View Post
Thanks for the info....I think I may try to borrow a controller from another '05 precedent and see if that works. Does anyone see a problem with that? Is there anything that could possibly be wrong with the cart that would ruin a controller?
Theres a diode on the 2 small terminals of the solenoid which stops stray current from feeding back and popping the controller. There is also a resistor across the tops of the 2 big studs of the solenoid which is supposed to keep the controller "precharged" and avoid arcing in the solenoid. I think you said you replaced the solenoid, were these items on there???
oxfordlawn is offline   Reply With Quote
Unread 06-18-2009, 01:52 PM   #5
Not Yet Wild
 
muckinfonkey's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Bad Axe, MI
Posts: 43
Default Re: Still having issues with precedent

Just want to let anyone know that the problem in this case was the MCOR. I have definitively diagnosed the problem by borrowing parts from another cart ;) Hope this post can help anyone who comes across it.
muckinfonkey is offline   Reply With Quote
Unread 06-18-2009, 01:59 PM   #6
**** guzzler
Club Car
 
Join Date: Dec 2006
Location: S. E. Mich.
Posts: 730
Default Re: Still having issues with precedent

Good info, thanks for gettin back.
JRay is offline   Reply With Quote
Unread 06-18-2009, 02:11 PM   #7
doin it in the desert
 
dock98's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Dec 2008
Location: Sonora Desert,Az
Posts: 5,603
Default Re: Still having issues with precedent

Quote:
Originally Posted by muckinfonkey View Post
Just want to let anyone know that the problem in this case was the MCOR. I have definitively diagnosed the problem by borrowing parts from another cart ;) Hope this post can help anyone who comes across it.
thanks for the heads up.
dock98 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Charger Issues Electric EZGO
2005 Precedent issues... Electric Club Car
Controler issues Electric Yamaha
For those having issues Announcements
92 wiring issues Electric EZGO


All times are GMT -5. The time now is 10:59 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.