lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 07-24-2009, 11:22 PM   #1
Gone Wild
Club Car
 
Join Date: May 2009
Location: roseville , michigan
Posts: 196
Default solenoid problem

i have a 79 club car that was given to me it was in bad shape i replaced all the solenoids & micro switches rewired everything now the #3 solenoid dosnt want to kick on what can i try thanks jim
jim777 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 07-25-2009, 01:01 AM   #2
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Jul 2009
Location: NW OH
Posts: 22
Default Re: solenoid problem

Does the cart run at all?
radicalr1 is offline   Reply With Quote
Unread 07-25-2009, 09:43 AM   #3
Gone Wild
Club Car
 
Join Date: May 2009
Location: roseville , michigan
Posts: 196
Default Re: solenoid problem

yes just not second speed
jim777 is offline   Reply With Quote
Unread 07-25-2009, 11:03 AM   #4
just leave me alone
 
GLEEMO's Avatar
Club Car
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tennessee
Posts: 5,643
Default Re: solenoid problem

Try another solinoid, we have had bad solinoids out of the box.
swap it with # 4 and see if it works if yes then it's the Micro for # 3,
if it does not work at position 4 then its the Solinoid!
GLEEMO is offline   Reply With Quote
Unread 07-25-2009, 11:10 AM   #5
Gone Wild
Club Car
 
Join Date: May 2009
Location: roseville , michigan
Posts: 196
Default Re: solenoid problem

i have change the solenoids around and #3 still does not work all micros are new
jim777 is offline   Reply With Quote
Unread 07-25-2009, 11:16 AM   #6
just leave me alone
 
GLEEMO's Avatar
Club Car
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tennessee
Posts: 5,643
Default Re: solenoid problem

Change the micros around , it activates the low voltage to close the solinoid !
GLEEMO is offline   Reply With Quote
Unread 07-25-2009, 01:43 PM   #7
Gone Wild
Club Car
 
Join Date: May 2009
Location: roseville , michigan
Posts: 196
Default Re: solenoid problem

changed micros still same problem
jim777 is offline   Reply With Quote
Unread 07-25-2009, 04:22 PM   #8
just leave me alone
 
GLEEMO's Avatar
Club Car
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tennessee
Posts: 5,643
Default Re: solenoid problem

Strange this make no sense .
Jack the back of the cart up on blocks . scotch front end.
Check the voltage on the small lugs of each solinoid as you increase the speed.

Post results here ?
Did it do this before you changed out Micros and solinoids ?
Double check all wiring again.

Use a digital meter if you have one ?
GLEEMO is offline   Reply With Quote
Unread 07-25-2009, 04:25 PM   #9
Cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 64,060
Default Re: solenoid problem

Just give a check of the seristance coil on #3. Check to see if it has a break in it? Or a bad connection?
scottyb is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Solenoid was the problem Electric EZGO
Solenoid problem? Gas Club Car
200 Amp Alltrax Solenoid Problem Electric EZGO
Solenoid ground problem Gas Yamaha


All times are GMT -5. The time now is 10:56 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.