lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 08-22-2009, 09:43 PM   #1
Not Yet Wild
 
dconley1964's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jun 2009
Location: Virginia Beach
Posts: 17
Default t/s in progress...cart won't run

Oh lords of infinate wisdom,


97, CC, PD+, former regen 1 (installed a new FSIP controller with a conversion pigtail), absolutely could not find a stock computer so I have a 98 OBC (the 2 extra wires, blue and white, are tied to high after the key switch)
I've got all of my parts. they are all installed. I've double and tripple checked the wiring. she still won't run.

When I turn the key the solenoid clicks and then turns off (after about 1 second)

the reverse buzzer sounds on demand (not a huge accomplishment)

All voltages to the controller have been checked except for the tach input.

the continuity of tyhe motor is good. A1 to A2, F1 to F2, A1 to F1.

the base level for the potentiometer (3.5V) is correct, and it dropt to zero as the accelerator is pressed. The microswitch closes as expected and provides voltage to the controller.

Things that are nor right:

the solenoid does not engage when the pedal is pressed.

The armature reads source at all times (assuming that the key is on) and the field coils read 0V at all times.

HELP!!!!!!
dconley1964 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 08-23-2009, 11:04 AM   #2
just leave me alone
 
GLEEMO's Avatar
Club Car
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tennessee
Posts: 5,643
Default Re: t/s in progress...cart won't run

When you hear the Solenoid close does it have Voltage across the Big Lugs .
And when it releases after 1 Sec. does it still have the correct control Voltage to the Small lugs ?
GLEEMO is offline   Reply With Quote
Unread 08-24-2009, 06:20 AM   #3
Not Yet Wild
 
dconley1964's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jun 2009
Location: Virginia Beach
Posts: 17
Default Re: t/s in progress...cart won't run

there is 50V on both sides (referenced to ground) of the solenoid even when it's not closed. 50V is also on the coil. If I hotwire the solenoid than ground the blue wire side the solenoid stays on, but the wheels still won't turn. I'm sure that this is some simple interlock function that is preventing it from working, but I don't know of anything else to try.
dconley1964 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
go cart transformation progress pics.... Design Center
G16 In progress Members Rides
my progress so far Gas EZGO
my progress so far Gas EZGO
My Club Car Progress - :( Members Rides


All times are GMT -5. The time now is 06:46 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.