lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 09-05-2009, 02:27 PM   #1
Not Yet Wild
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 18
Default Electrical issues 05 ds model

New member looking for some help. Cart wont move, turn key, nothing. Batteries are all charged. Did some common sense troubleshooting: have power to ignition switch-reverse buzzer doesn't sound(jumped it, it works)-getting power to motor. No headlights/tail lights--found blown 7a fuse, replaced, lights now own, still no movement. Tried test light, shows power to motor/solenoid/ to and from control box, can't figure out why no movement. Going to take break for today to think where I look next. Any help troubleshooting would be great, Bill
wtw2nd is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 09-06-2009, 10:59 AM   #2
just leave me alone
 
GLEEMO's Avatar
Club Car
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tennessee
Posts: 5,643
Default Re: Electrical issues 05 ds model

Test light are useless , get a DIGITAL volt meter.

So this is a 05 48 Volt DS model .
Does it have 6 8Volt batteries or 4 12Volt batteries

Get a Voltage reading across entire pack and post results here it should be more than 50 Volts.
GLEEMO is offline   Reply With Quote
Unread 09-06-2009, 11:19 AM   #3
Not Yet Wild
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 18
Default Re: Electrical issues 05 ds model

It has 6 8volt batteries, I charged each individually to ensure they were charged. They all read over 8 after. I will take reading of all together and post it as i'm heading out there now to put it on blocks. Thank you for your interest in helping by the way, I do appreciate it.
wtw2nd is offline   Reply With Quote
Unread 09-06-2009, 12:09 PM   #4
Cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 64,042
Default Re: Electrical issues 05 ds model

On blocks, key on, in gear, push peddle? No Solenoid click? Check power in and out at the F&R microswitches ?

On blocks, key on, in gear, push peddle? Check power at the two small solenoid terminals 1 is pos the other is neg. Got power there? NO Click? Solenoid bad!
scottyb is offline   Reply With Quote
Unread 09-06-2009, 03:09 PM   #5
Not Yet Wild
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 18
Default Re: Electrical issues 05 ds model

Already had checked f/r switch, power there. checked solenoid, power there, no clicking. Will take your advice, order a new one and let you know. one quick question for you, how come no buzzing in reverse.
wtw2nd is offline   Reply With Quote
Unread 09-15-2009, 12:09 PM   #6
Not Yet Wild
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 18
Default Re: Electrical issues 05 ds model

Just got the solenoid, hooked it up, same results, nothing..........anyone got a clue?
wtw2nd is offline   Reply With Quote
Unread 09-15-2009, 02:26 PM   #7
just leave me alone
 
GLEEMO's Avatar
Club Car
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tennessee
Posts: 5,643
Default Re: Electrical issues 05 ds model

Did you get thet pack reading for us ?
GLEEMO is offline   Reply With Quote
Unread 09-15-2009, 04:12 PM   #8
Not Yet Wild
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 18
Default Re: Electrical issues 05 ds model

Yes, I'm sorry, was over 50, think it read 50.3 ? I'll confirm after I get kids settled in from school.
wtw2nd is offline   Reply With Quote
Unread 09-15-2009, 08:26 PM   #9
Not Yet Wild
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 18
Default Re: Electrical issues 05 ds model

sorry for delay, pack reading was 50.3
wtw2nd is offline   Reply With Quote
Unread 09-15-2009, 08:31 PM   #10
just leave me alone
 
GLEEMO's Avatar
Club Car
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tennessee
Posts: 5,643
Default Re: Electrical issues 05 ds model

Quote:
Originally Posted by wtw2nd View Post
sorry for delay, pack reading was 50.3
So from this I can assume it is not the Batteries of lack of Voltage ,

State of Charge Readings

They are at 90%
GLEEMO is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
95 G14 Electrical Issues Gas Yamaha
90 model workhorse electrical? Gas EZGO
electrical issues on 91 ezgo Electric EZGO


All times are GMT -5. The time now is 06:28 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.