lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 09-28-2009, 12:28 PM   #1
Gone Wild
 
white rice's Avatar
Club Car
 
Join Date: Apr 2009
Location: Tifton, GA
Posts: 165
Default 99 cc skips throughout powerband

99 cc 48v. i replaced motor and controller a few months back. the old motor started skipping and eventually quit. so i got a reworked motor and new 500 amp controller that looks like a stock one that has been reproggrammed. setup was as smooth as silk at first, but now it is skipping again, and making a little bit of a rough noise. any ideas? batteries are new and fully charged.
white rice is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 09-29-2009, 09:53 AM   #2
just leave me alone
 
GLEEMO's Avatar
Club Car
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tennessee
Posts: 5,643
Default Re: 99 cc skips throughout powerband

Is this a DS single solenoid cart, no Regen breaking ?
When U upgraded controlled did you also upgrade the Solenoid ?
Sounds like it could be in the potentiometer being flaky ?
Do you see hour wiring diagram in the stickies ?
http://www.buggiesgonewild.com/electric-club-car/
GLEEMO is offline   Reply With Quote
Unread 09-29-2009, 01:57 PM   #3
Gone Wild
 
white rice's Avatar
Club Car
 
Join Date: Apr 2009
Location: Tifton, GA
Posts: 165
Default Re: 99 cc skips throughout powerband

it ia a regen 2 cart. 2 solenoids were on the cart but i removed the one on the left. i does have a new solenoid, but it is not a heavy duty. it ran great for a month, i just dont understand.
white rice is offline   Reply With Quote
Unread 09-29-2009, 02:29 PM   #4
just leave me alone
 
GLEEMO's Avatar
Club Car
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tennessee
Posts: 5,643
Default Re: 99 cc skips throughout powerband

check the pot box, make sure is is going smoothly from 5k ohms down to 0.
GLEEMO is offline   Reply With Quote
Unread 09-29-2009, 04:18 PM   #5
Gone Crazy
 
Join Date: Jan 2007
Location: Chesterfield, Va
Posts: 5,064
Default Re: 99 cc skips throughout powerband

When you say "skips", is it an electrical on and off skip or a mechanical skip like the motor splines or collar is worn?
Axle hub if mechanical?
Just throwing it out there.
crash12888 is offline   Reply With Quote
Unread 09-29-2009, 04:44 PM   #6
Gone Wild
 
white rice's Avatar
Club Car
 
Join Date: Apr 2009
Location: Tifton, GA
Posts: 165
Default Re: 99 cc skips throughout powerband

feels like an electrical skip. i do not know much about carts but i have a v-glide and have been told if it was bad that it would most likely be at a certian throttle position rather than the whole pedal. it doesnt seem like a hub or anything like that. it started very lightly and is slowly getting worse if that helps. i think it is the motor, but i dont know how to tell for sure or what to look at if i take it off. just strange cause the motor is new
white rice is offline   Reply With Quote
Unread 09-29-2009, 10:00 PM   #7
just leave me alone
 
GLEEMO's Avatar
Club Car
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tennessee
Posts: 5,643
Default Re: 99 cc skips throughout powerband

Read this
Smoked VGlide
GLEEMO is offline   Reply With Quote
Unread 09-30-2009, 08:31 AM   #8
Gone Wild
 
white rice's Avatar
Club Car
 
Join Date: Apr 2009
Location: Tifton, GA
Posts: 165
Default Re: 99 cc skips throughout powerband

thats about all thats not new on the cart, so maybe i should replace it. it also felt last night like it may not be getting all the power. when floored, it seemed like it had less torque? maybe v-glide is smoked and i am not getting all my pedal. any more suggestions? your input is appreciated
white rice is offline   Reply With Quote
Unread 09-30-2009, 09:14 AM   #9
Gone Crazy
 
Join Date: Jan 2007
Location: Chesterfield, Va
Posts: 5,064
Default Re: 99 cc skips throughout powerband

Have you done an ohms test on the potentiometer yet?
crash12888 is offline   Reply With Quote
Unread 09-30-2009, 11:34 AM   #10
just leave me alone
 
GLEEMO's Avatar
Club Car
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tennessee
Posts: 5,643
Default Re: 99 cc skips throughout powerband

well as OX did you can rebuild , pain in the A55 but will save $$
GLEEMO is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes



All times are GMT -5. The time now is 05:51 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.