lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 02-02-2010, 10:47 AM   #1
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 19
Default 98 CC not getting full speed

OK I have a 98 CC with a lift and 22" tires. I was only getting 12 MPH out of it so I contacted a local cart guy and we started. We tested all batteries they looked good. He got me a motor that a company modified that he has done multiple motors with. The company said t should do about 20-23 mph. Tested the cart 15 mph so we upgraded the controller to a 400 amp still 15 mph. The only thig left I think is the Potentiometer. I tested it an get 5000 and get around 150 WOT. Could that be it?
Any suggestions would be appreciated, I know there is a ton of knowledge on here.
onextremetahoe is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 02-02-2010, 10:49 AM   #2
Gone Wild
 
golfcarfixer's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2009
Location: DELAWARE
Posts: 2,656
Default Re: 98 CC not getting full speed

Quote:
Originally Posted by onextremetahoe View Post
OK I have a 98 CC with a lift and 22" tires. I was only getting 12 MPH out of it so I contacted a local cart guy and we started. We tested all batteries they looked good. He got me a motor that a company modified that he has done multiple motors with. The company said t should do about 20-23 mph. Tested the cart 15 mph so we upgraded the controller to a 400 amp still 15 mph. The only thig left I think is the Potentiometer. I tested it an get 5000 and get around 150 WOT. Could that be it?
Any suggestions would be appreciated, I know there is a ton of knowledge on here.
Did you upgrade your solenoid and your cables?
golfcarfixer is offline   Reply With Quote
Unread 02-02-2010, 12:58 PM   #3
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 19
Default Re: 98 CC not getting full speed

Battery cables upgraded to 4 gauge. I didnt touch the solenoid.
onextremetahoe is offline   Reply With Quote
Unread 02-02-2010, 01:24 PM   #4
Gone Wild
 
golfcarfixer's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2009
Location: DELAWARE
Posts: 2,656
Default Re: 98 CC not getting full speed

I dont think it is the speed switch unless it does not go all the way up.Is the controller compatable with the motor? Are you sure the motor is not a high torque motor.
golfcarfixer is offline   Reply With Quote
Unread 02-02-2010, 02:42 PM   #5
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 19
Default Re: 98 CC not getting full speed

When I measured it with the meter it would not get to 0 it only went down to about 150 ohms. You mentioned the Solenoid. I thought they either worked or they didnt. Maybe I was wrong.
onextremetahoe is offline   Reply With Quote
Unread 02-02-2010, 05:16 PM   #6
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 19
Default Re: 98 CC not getting full speed

OK. Just swapped the potentiometer out. Still 15mph!! Please help. Any ideas?
onextremetahoe is offline   Reply With Quote
Unread 02-03-2010, 11:33 AM   #7
just leave me alone
 
GLEEMO's Avatar
Club Car
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tennessee
Posts: 5,643
Default Re: 98 CC not getting full speed

a couple of simple things .
1. did you upgrade all #6's to #4's or just batteries ?
2. with the cart on stands in neutral switch off , is there any brake drag ?
3. What is the voltage reading of the entire pack , 1 hour after charge has completed ?
4. Is this a 1 solenoid cart or 2 ?
GLEEMO is offline   Reply With Quote
Unread 02-03-2010, 02:00 PM   #8
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 19
Default Re: 98 CC not getting full speed

1.I just upgraded the battery cables.
2. I will check
3.I will check, but I think it was around 50.
4. One.
onextremetahoe is offline   Reply With Quote
Unread 02-03-2010, 02:27 PM   #9
Gone Wild
 
dougmcp's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Roseville, CA
Posts: 2,757
Default Re: 98 CC not getting full speed

Your total pack voltage should be around 50.96v if this is a 48v cart(around 50 is only 80% charged), 38.2v if this is a 36v cart.
Not much more but check your tire pressures for at least 20psi.
dougmcp is offline   Reply With Quote
Unread 02-03-2010, 02:30 PM   #10
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 19
Default Re: 98 CC not getting full speed

Its a 48 v cart I will check tonight. 20 psi? I know i dont have that much in the tires. Does everyone run that much air? Wouldnt it ride like a ton of bricks.
onextremetahoe is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
97 DS Club cart goes from slow right to full speed Electric Club Car
marathon in full speed Electric golf carts
81 cc jumps out to full speed Electric Club Car
belt heigth on drive pulley while at full speed?? Gas Club Car


All times are GMT -5. The time now is 10:59 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.