lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 02-07-2010, 04:07 PM   #1
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Feb 2010
Location: South Carolina
Posts: 8
Default Rear end drag? Or motor problem?

'99 Club Car, 36 volt. I've taken care of brake drag, lubed front, new batteries. Still : 1) runs slowly and 2) seems to run out of charge quickly. Almost like the rear wheels are lubed with tar. When I jack up the back end, it's tough to get the wheel off the ground to spin, and then slows to a stop very quickly. No obvious places where it grabs more than any other. Just doesn't spin freely. Same for both wheels, regardless of gear in fwd/neutral/rev. Is there some lube point for rear wheels? Does the whole drive train and motor spin (i.e. always connected to wheels) if wheels are spun? thanks.
Toboro is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 02-07-2010, 04:08 PM   #2
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Feb 2010
Location: South Carolina
Posts: 8
Default Re: Rear end drag? Or motor problem?

Oh, and one more thing. I've changed the gear oil in the differential. /t
Toboro is offline   Reply With Quote
Unread 02-07-2010, 04:19 PM   #3
Moderator
 
rib33024's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Apr 2009
Location: FT Lauderdale FL.
Posts: 13,161
Default Re: Rear end drag? Or motor problem?

Welcome



Hey Toboro, What about this thread you have on the samething, Why two----




-------------------Drag from Somewhere
*
*
*
*
rib33024 is offline   Reply With Quote
Unread 02-08-2010, 06:59 AM   #4
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Feb 2010
Location: South Carolina
Posts: 8
Default Re: Rear end drag? Or motor problem?

RIB:New to this form/format. What with all the daily posts, and new threads, I wasn't sure anyone saw the original one. I got comments about my other post, but didn't get any that addressed this issue, or at least none that I recognized. Still looking for an answer as to whether the rear wheels, individually or together, should spin freely when off the ground and spun manually. Mine don't, and I don't know why. Thanks. /t.
Toboro is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
EZ-GO Rear leaf spring problem Gas EZGO
Rear wheel stud problem need help ASAP!!!! Gas Yamaha
ezgo motor problem Gas EZGO
Electrical or Motor Problem????? Electric EZGO
rear shock problem ? Electric Club Car


All times are GMT -5. The time now is 12:23 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.