lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 03-01-2010, 08:50 PM   #1
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Dec 2009
Location: Beaufort,SC
Posts: 55
Default loosing power

Hey guys,
Got a problem for the experts to diagnose. 95 CC DS 48Volt, Just upgraded to #2 wire through out and not long after i started to develope a problem where whenever i'm running, the cart will start to slowly loose power and slow down, then it will speed back up, and then slow down, then speed up, etc. Also when i put it in reverse it takes about three seconds before it moves. I have upgraded the selenoid but everything else is stock, minus the 6inch lift and wheels.

Does this sound like a going F?R switch or Controller or Something else? Definatley happened after the cable upgrade. I have looked at the switch and nothing seems to be melting???

Any ideas? Turkey season is only two weeks away.....
jlutsey is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 03-02-2010, 11:45 AM   #2
just leave me alone
 
GLEEMO's Avatar
Club Car
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tennessee
Posts: 5,643
Default Re: loosing power

Have you done anything else to the cart recently ?
Did it do this before the Cable upgrade ?
What year and model is the cart ?
GLEEMO is offline   Reply With Quote
Unread 03-02-2010, 01:17 PM   #3
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Dec 2009
Location: Beaufort,SC
Posts: 55
Default Re: loosing power

it started after the upgrade and the cart is a 95 series 48v
jlutsey is offline   Reply With Quote
Unread 03-02-2010, 02:03 PM   #4
just leave me alone
 
GLEEMO's Avatar
Club Car
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tennessee
Posts: 5,643
Default Re: loosing power

Only 1 solenoid correct ?
Sounds like the controller to me , perhaps was/is on the edge, and can't handle the extra
amps ? Just a guess !

Does it do the same thing on Jack stands ?
GLEEMO is offline   Reply With Quote
Unread 03-02-2010, 02:35 PM   #5
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Dec 2009
Location: Beaufort,SC
Posts: 55
Default Re: loosing power

don't know about the jack stands?
jlutsey is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Loosing power going up hills Electric EZGO
Loosing power after 5 minutes Electric Club Car
Series cart, what am I loosing Electric EZGO
Loosing power Electric EZGO
loosing power Gas EZGO


All times are GMT -5. The time now is 04:27 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.