lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 04-07-2010, 02:14 PM   #1
Not Yet Wild
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 15
Default 2005 Club Car DS voltage drop

Sorry, I went about asking a question the wrong way the first time. I have a '05 Club Car DS that is loosing voltage when I take off. It has new Trojan 8 volt Batteries with new 4 gauge wires. When I check voltage at the charger receptacle it reads 50 volts when I step on the accelarator it drops to 36-37 volts after a brief time. I can hear the motor running at full speed to low speed when this occurs. If I switch the cart to tow back to run it runs fine then it does the samething very shortly afterwards. Do yall think it could be either the speed sensor or the MCOR and could someone give me some troubleshooting tips. THANKS!
mwillis is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 04-07-2010, 04:08 PM   #2
Cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 64,077
Default Re: 2005 Club Car DS voltage drop

sounds like you may have a bad battery. check every cell with a hydrometer and/or every battery with a load tester.
scottyb is offline   Reply With Quote
Unread 04-07-2010, 05:02 PM   #3
Not Yet Wild
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 15
Default Re: 2005 Club Car DS voltage drop

I have put two different sets of batteries in her and it does the samething, the old set of trojans and I put a new April 2010 set of 8 volt trojans and it is doing the samething. I will still check but I'm still thinking it must be somethingelse.
mwillis is offline   Reply With Quote
Unread 04-17-2010, 09:57 AM   #4
Not Yet Wild
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 15
Default Re: 2005 Club Car DS voltage drop

The tach sensor/speed sensor on my Advance motor was bad I checked the magnet and tightened replaced sensor with a new one and is working properly now. Thanks for the replies I hope this helps anyone having the same problem..
mwillis is offline   Reply With Quote
Unread 04-17-2010, 03:44 PM   #5
Gone Wild
 
OLD MEC's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2009
Location: South Texas
Posts: 2,391
Default Re: 2005 Club Car DS voltage drop

Have you taken the time to break the batterys in correctly as shown in stickies above? There is a major difference in performance between NEW Batterys and New Batterys with 10-15 charge cycles done properly.
OLD MEC is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Voltage drop??? Electric Club Car
voltage drop Electric Yamaha
What kind of voltage drop would be a problem Electric EZGO
03 Club Q Car no voltage Electric Club Car
2005 club car Gas Club Car


All times are GMT -5. The time now is 05:23 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.