lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 05-06-2010, 04:59 PM   #1
Cuz
Gone Wild
 
Cuz's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Michigan
Posts: 192
Default I'm Stumped (loss of power)

My 1983 Club Car has been a dog ever since I bought it.. I installed a 7" lift and 34" tires and then purchased a rebuilt motor from EMP based off my tire size.. They said speed would be about 16mph.. After geting the new motor installed, it is exactly the same as it was so I figured it had to be the batteries. So I went out and bought 6 new batteries, installed them and even upgraded all my battery wires to 4awg and still have the exact same problem.. I have an older 5 solenoid cart and all 5 solenoids are firing.. In reverse it barely has enough power to push the cart and in forward it slooooowly works its way up to speed (same as it did before my motor and battery upgrade)... My stock 92 Ezgo can run 3 laps before this one even completes one lap, WTH?

Any ideas?

Thanks
Cuz
Cuz is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 05-06-2010, 05:06 PM   #2
Cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 64,093
Default Re: I'm Stumped (loss of power)

Cuz? What were you thinking? 34 inch tires and 2 or 3 hp electric cart!? I don't run that much tire on a 25hp gas engine.... You must convert from solenoids to solid state and up your voltage to 48 ..... are you sure you want to keep the truck tires
scottyb is offline   Reply With Quote
Unread 05-06-2010, 05:17 PM   #3
Cuz
Gone Wild
 
Cuz's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Michigan
Posts: 192
Default Re: I'm Stumped (loss of power)

Quote:
Originally Posted by scottyb View Post
Cuz? What were you thinking? 34 inch tires and 2 or 3 hp electric cart!? I don't run that much tire on a 25hp gas engine.... You must convert from solenoids to solid state and up your voltage to 48 ..... are you sure you want to keep the truck tires
Sorry, I had a brain fart, they are 24" tires
Cuz is offline   Reply With Quote
Unread 05-06-2010, 05:21 PM   #4
Cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 64,093
Default Re: I'm Stumped (loss of power)

Quote:
Originally Posted by Cuz View Post
Sorry, I had a brain fart, they are 24" tires
Good Grief Man! Bet you thought you could slide that one on by me

Hey I still think you can go to 48v and be happy
scottyb is offline   Reply With Quote
Unread 05-06-2010, 05:31 PM   #5
Cuz
Gone Wild
 
Cuz's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Michigan
Posts: 192
Default Re: I'm Stumped (loss of power)

Quote:
Originally Posted by scottyb View Post
Good Grief Man! Bet you thought you could slide that one on by me

Hey I still think you can go to 48v and be happy
This thing has to have more power than its putting out right now, especially with the motor upgrade.. If I stomp on it and all 5 solenoids fire, it slowly takes off and takes time to build speed.. My 92 Ezgo is all stock and also a 36v cart and I put 22"s on it but it has way more power and tons of torque in comparison (actually there is no comparison)..

Here's the way I look at it, but correct me if I'm wrong, if all 5 solenoids fire, doesnt it apply full voltage to the motor? And if so, why does it act like I'm slowly giving it gas (very slowly)? Its so bad in reverse that I can stop the cart from moving by just putting my foot on the tire while flooring it, does that make sense?

Eidt: In reverse there isnt even enough power to climb over a hammer handle that I left laying on the floor..
Cuz is offline   Reply With Quote
Unread 05-07-2010, 03:34 PM   #6
Cuz
Gone Wild
 
Cuz's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Michigan
Posts: 192
Default Re: I'm Stumped (loss of power)

I think I found it, if anyone really cares to know

My first solenoid was firing but must have a bad contact in it because no voltage was passing through it.. Instead, the power then went through the coils on that resistor to feed the other contactors and I was only getting 12v to my motor.. Cant wait to see what happens when all 40+ volts are applied now

Ok, off to get a new solenoid
Cuz
Cuz is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
G2 loss of power Gas Yamaha
Loss of power Gas EZGO
Power loss Gas Club Car
Power Loss Gas Yamaha
Loss Of Power Electric EZGO


All times are GMT -5. The time now is 12:20 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.