lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 06-21-2010, 08:00 PM   #1
Not Yet Wild
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 30
Default 94 club car quit running- again

Last week I had a 94 club car that quit running, and I found it was the solenoid. It did not click and had 40V at the terminals. I ordered a new #8016(exact same) from ebay. Put it on and it ran for a 2 days.
Now I see the exact same thing...no click, 40V to small terminal with key on and gas pedal pushed...did I just get a bad solenoid, or could something else cause a solenoid failure?
pitstop racing is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 06-21-2010, 08:47 PM   #2
Gone Wild
 
rabbitreborn's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2010
Location: Central Florida
Posts: 2,704
Default Re: 94 club car quit running- again

did you install a resistor on it? What about a diode? What size controller are you running?
rabbitreborn is offline   Reply With Quote
Unread 06-21-2010, 09:18 PM   #3
Not Yet Wild
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 30
Default Re: 94 club car quit running- again

I used the same resistor and diode off the old solenoid...I check them on the multimeter to make sure they were to the wiring diagram...as far as the controller, don't know...never had it off
pitstop racing is offline   Reply With Quote
Unread 06-21-2010, 09:32 PM   #4
Not Yet Wild
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 30
Default Re: 94 club car quit running- again

just to clarify from my notes...resistor was 250K, placed across large posts...I think the diode was .25 ufd, stripe to the white/black wire on small post.
pitstop racing is offline   Reply With Quote
Unread 06-21-2010, 09:33 PM   #5
Cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 64,069
Default Re: 94 club car quit running- again

That is the correct solenoid for that cart........ maybe it is a micro switch at the V-glide or F&R?
scottyb is offline   Reply With Quote
Unread 06-21-2010, 09:44 PM   #6
Not Yet Wild
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 30
Default Re: 94 club car quit running- again

Again though, solenoid is not clicking as when I installed it 2 days ago. I have 40V from ground to white/black wire on solenoid with key on and gas pedal pushed....without either key or gas pedal, I get nothing...that would seem normal.
pitstop racing is offline   Reply With Quote
Unread 06-21-2010, 09:47 PM   #7
Cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 64,069
Default Re: 94 club car quit running- again

I would seem as if you are certain you have a completed solenoid activation circuit? Then the solenoid is bad no matter how old or cheap it was Time for another...
scottyb is offline   Reply With Quote
Unread 06-21-2010, 09:47 PM   #8
Not Yet Wild
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 30
Default Re: 94 club car quit running- again

scottyb--also just to remind you..this cart had no problems for over a year until last week when the original solenoid went bad
pitstop racing is offline   Reply With Quote
Unread 06-21-2010, 09:51 PM   #9
Not Yet Wild
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 30
Default Re: 94 club car quit running- again

I have already ordered another solenoid from a different vendor....just wanted to check with the experts here if something on the cart could cause a solenoid to fail. I just don't see it in the wiring diagram..they either work or they don't. That's why I wanted to ask before blowing another $40.
pitstop racing is offline   Reply With Quote
Unread 06-21-2010, 09:57 PM   #10
Cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 64,069
Default Re: 94 club car quit running- again

Nothing in the system can cause the solenoid to fail.... except over voltage. 40v is kind of high for a 36v cart... but again, not so high as to make me think that could be a problem for the solenoid. I have seen some of those last a year on 48v.... probably just a bad solenoid ....
scottyb is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
2000 48V Club Car quit while running Electric Club Car
86 EZGO - no fire - just quit running Gas EZGO
96 club car just quit Electric Club Car
club car quit with no warning Electric Club Car
1997 ezgo txt electric cart quit running need help Electric EZGO


All times are GMT -5. The time now is 05:04 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.