lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 07-29-2010, 11:38 AM   #1
Not Yet Wild
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 10
Default "Strange" accelerator response in reverse

Hi guys, 2001 CC DS, 36 V. In reverse. when I depress the accel. pedal slowly to the floor, the cart appears to have limited power...weak. If I let up and immediately stomp the pedal to the floor, the cart reacts rapidly with a substantial increase in power. New batteries, but acted the same way on the old ones. What is your best guess as to the problem?
Jim
jhhowell is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 07-29-2010, 04:24 PM   #2
Gone Wild
 
OLD MEC's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2009
Location: South Texas
Posts: 2,391
Default Re: "Strange" accelerator response in reverse

The cart in stock condition only uses one half the power in reverse than it does in forward for safety reasons. Have you broken in correctly your "NEW BATTERYS" as they will not be up to full power until AFTER 20-25 charge cycles? But from what you say it sounds like the V Glide is not making good connections internally? To check remove front battery on drivers side to get better access to V Glide cover for removal and inspection inside for wiper arm spring and brush on wiper arm for burning or damage as well as 8 brass contacts inside main housing.
OLD MEC is offline   Reply With Quote
Unread 07-29-2010, 04:33 PM   #3
Gone Wild
 
galloway's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jul 2009
Location: Knoxville, TN
Posts: 495
Default Re: "Strange" accelerator response in reverse

I have a 87 cc resistor cart. It behaves sort of the same way. I think it is just the nature of the beast.

About the only cure is to go with a solid state controller setup. But that takes the money.

Cheers

Galloway
galloway is offline   Reply With Quote
Unread 07-29-2010, 05:12 PM   #4
Gone Wild
 
OLD MEC's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2009
Location: South Texas
Posts: 2,391
Default Re: "Strange" accelerator response in reverse

There is a way to bypass the one half speed micro mounted on back of F&R switch of later model controller carts OR on resistor carts eliminate the battery pack center cable and connect 2 lower cable posts together IF I REMEMBER CORRECTLY, BUT BEWARE as I have seen 2 law suits in my area alone because of changing to full speed in reverse and loss of control because of it? We have a local person that is now being suied because of elimination of his stock back up alarm also??
OLD MEC is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
"slow" Precedent "need Speed" Gas Club Car
Accelerator response issue Electric EZGO
Reverse "buzzers" Gas EZGO
Cart "Stutters" in forward and reverse Electric Club Car


All times are GMT -5. The time now is 09:01 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.