lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 11-30-2010, 11:02 PM   #1
Master BS'r
 
BRS's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jul 2007
Location: S. Florida
Posts: 1,819
Default Got my motor back from PQ

Well, posted a few threads...that when combined one can see I took the opportunity of a bad camping weekend to upgrade my cables to 1g and found a "spun" motor stud, the cart was performing poorly. It went from 28mph to 21mph and all I did was switch the tires from 22x10x10.5 all terrain to 24x10x9 mudlights. My cart sits quite a bit so obvious there were other issues not to mention 2 melted batt. studs. PQ, fixed the motor studs as well as rewind, etc.(do their thing)paint it purple!. Just got the motor back today...and can't wait to see if everything is solved and hopefully I get some purple power. If this does not work I will switch out 2year old "Sams" batteries...which leave me with alot of questions. Oh well, we'll see and I'm sure the Steens work will leave me impressed. I'll post pics. soon, mainly of the obc pass thru with 1g 3/8" brass rod. Also, already thinking of making my 48v a 64v at minimum to feed this hungry motor.
BRS is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 11-30-2010, 11:37 PM   #2
Cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 64,088
Default Re: Got my motor back from PQ

Keep us posted
scottyb is online now   Reply With Quote
Unread 12-07-2010, 10:27 PM   #3
Master BS'r
 
BRS's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jul 2007
Location: S. Florida
Posts: 1,819
Default Re: Got my motor back from PQ

It's killing me, but I still haven't got to this....not fair to PQ!. Still working on the "honey do list", I'll post soon as I have my cables and motor installed with results!
BRS is offline   Reply With Quote
Unread 12-07-2010, 11:06 PM   #4
Gone Wild
 
buckmanmike's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Snellville, Ga.
Posts: 1,062
Default Re: Got my motor back from PQ

Your hanging candy in front of us. Mama can wait, go put that new motor in. Good luck with install.
I was reading some of your older post about Afix tonight. Will your combo get you to his speed/torque?
buckmanmike is offline   Reply With Quote
Unread 12-07-2010, 11:14 PM   #5
Master BS'r
 
BRS's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jul 2007
Location: S. Florida
Posts: 1,819
Default Re: Got my motor back from PQ

Quote:
Originally Posted by buckmanmike View Post
Your hanging candy in front of us. Mama can wait, go put that new motor in. Good luck with install.
I was reading some of your older post about Afix tonight. Will your combo get you to his speed/torque?
I hope to kick his a$$ in speed, but I doubt I'll touch his torque. I just hope my "Sam's" batts. are up to the task. I post soon as I can. If I don't get the results I'm looking for it will be the fault of the batts. these things have never been right...only two years old. I'll have to bite the bullet and get T-875...like I had before. Then, I'll go to 64 volts...heee, heee.
BRS is offline   Reply With Quote
Unread 12-08-2010, 08:35 AM   #6
Gone Wild
 
Colbyntx's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jun 2010
Location: East Texas
Posts: 602
Default Re: Got my motor back from PQ

Quote:
Originally Posted by BRS View Post
It's killing me, but I still haven't got to this....not fair to PQ!. Still working on the "honey do list", I'll post soon as I have my cables and motor installed with results!
You need to show her who wears the pants!!!
I am not an expert on this but I have heard that 22's are the optimal size for speed and anything bigger slows it down! I'm sure someone with this experience will chime in. Hurry and get it on so we can see the results!!!!! FYI, my battery distributor near me carries and sells a bunch of the trojans but suggested I don't buy them at this time. They said it looks like they are cutting corners and even had a few tops pop off while carring them. They said they were haveing better luck with the US batteries and they cost less. There are 3 different US 8V batteries, the blue battery has the highest capacity. I'm not telling you to get these but look into it.
Colbyntx is offline   Reply With Quote
Unread 12-08-2010, 10:14 AM   #7
Master BS'r
 
BRS's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jul 2007
Location: S. Florida
Posts: 1,819
Default Re: Got my motor back from PQ

Quote:
Originally Posted by Colbyntx View Post
You need to show her who wears the pants!!! FYI, my battery distributor carries and sells a bunch of the trojans but suggested I don't buy them at this time. They said it looks like they are cutting corners and even had a few tops pop off while carring them. They said they were haveing better luck with the US batteries and they cost less. There are 3 different US 8V batteries, the blue battery has the highest capacity. I'm not telling you to get these but look into it.
Thanks, btw I think you may be right on the tire size, I was running 22" @27mph. I'm hoping the PQ dust improves the torque enough to offset my change of tire size.
BRS is offline   Reply With Quote
Unread 12-11-2010, 08:50 PM   #8
Master BS'r
 
BRS's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jul 2007
Location: S. Florida
Posts: 1,819
Default Re: Got my motor back from PQ

Well, it's the strangest....f#$**$ thing. My "Sams" batteries are sweating and leaking acid from the tops and they're not even hooked up? The loop is not completed and they are only tied to each other but not to the cart. I can hear them perkulating and see them leaking....very weird. I'm going to hookem all up and test voltage, but these crazy things make noise sitting all by themselves?
BRS is offline   Reply With Quote
Unread 12-11-2010, 10:57 PM   #9
Gone Wild
 
sonicj's Avatar
Club Car
 
Join Date: Oct 2010
Location: Panama City, FL
Posts: 1,408
Default Re: Got my motor back from PQ

are they fresh off the charger? this is normal if they are brand new or just recently topped off with water. the obc might have decided it was time to do a conditioning charge and boiled the batteries. the batteries vent pressure through the valves on the cell caps rather than letting it build up and explode. again, normal.
-sj
sonicj is offline   Reply With Quote
Unread 12-12-2010, 07:01 PM   #10
Gone Wild
 
buckmanmike's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Snellville, Ga.
Posts: 1,062
Default Re: Got my motor back from PQ

Those batteries are telling you "Please raise me to 72v".
buckmanmike is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
back Gas EZGO
G1 Motor-what are these on the back of the block Gas Yamaha
back for more help ! Electric Club Car


All times are GMT -5. The time now is 04:16 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.