lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 01-15-2011, 11:34 AM   #1
Not Yet Wild
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 31
Default car won't go

I've replaced all the batteries in my 94 club car. still will not go.

Last time I was driving it, it was running fine and then all the sudden stopped. I had 2 batteries from 2005 and 4 from 2008 so I replaced all 6.

Anything else I should check?
Chuckd is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 01-15-2011, 11:37 AM   #2
Cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 64,044
Default Re: car won't go

IN 94 CC made solid state and resistor coil carts. Do you have a row of coil springs behind the batteries under a heat shield?
scottyb is offline   Reply With Quote
Unread 01-15-2011, 12:01 PM   #3
Not Yet Wild
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 31
Default Re: car won't go

I don't see any coil packs. There is a box under the seat though and a sticker on one side that says upgraded. 400 amp
Chuckd is offline   Reply With Quote
Unread 01-15-2011, 12:03 PM   #4
Cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 64,044
Default Re: car won't go

Okay so you have an upgraded controller cart... with 6/6 volt batteries?

Does the solenoid make a click when you try to go?
scottyb is offline   Reply With Quote
Unread 01-15-2011, 12:11 PM   #5
Not Yet Wild
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 31
Default Re: car won't go

I put my hand on the solenoid and pushed the gas with the other hand. Nothing. I couldn't feel a click.
Chuckd is offline   Reply With Quote
Unread 01-15-2011, 12:26 PM   #6
Cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 64,044
Default Re: car won't go

If you have a digital voltmeter you can test to see if the solenoid activation circuit is functioning. You should have 36v or 48v (whichever your pack voltage is) at the 2 small terminals on the solenoid when you try to go. If not could be the micro-switch (MS) is bad at the F&R or the MS in the V-glide...
scottyb is offline   Reply With Quote
Unread 01-15-2011, 12:36 PM   #7
Not Yet Wild
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 31
Default Re: car won't go

Forgive me ..... F&R is forward and reverse right? whats the V-glide?

I didn't answer your whole question ..... yes 6/6 volt .... 36 volt
Chuckd is offline   Reply With Quote
Unread 01-15-2011, 12:43 PM   #8
Cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 64,044
Default Re: car won't go

V-glide is the speed wiper board or peddle position indicator found under the driver's seat at the end of the throttle linkage.
scottyb is offline   Reply With Quote
Unread 01-15-2011, 12:47 PM   #9
Not Yet Wild
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 31
Default Re: car won't go

ok thx. Trying to test in a few. Got to find my meter.
Chuckd is offline   Reply With Quote
Unread 01-15-2011, 01:41 PM   #10
Not Yet Wild
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 31
Default Re: car won't go

I'm getting 27v to 30v at the solenoid. Think thats cause I'm doing this myself.

where are the MS's you talked about?
Chuckd is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes



All times are GMT -5. The time now is 11:53 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.