lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 07-12-2011, 06:33 PM   #61
Not Yet Wild
 
Join Date: May 2011
Posts: 4
Default Re: 06 CC Precedent Acceleration Problem

It's waterproof tape; I don't drive it in the wet and from the outside I could locate the correct position easily. I f a problem with the tape does come up I will drill it out and epoxy.
jimandkathy is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 07-12-2011, 06:55 PM   #62
Gone Wild
 
sonicj's Avatar
Club Car
 
Join Date: Oct 2010
Location: Panama City, FL
Posts: 1,408
Default Re: 06 CC Precedent Acceleration Problem

Quote:
Originally Posted by mda2002 View Post
will the same part number from digi-key work for an 04 precedent?
it should*


*scottyb speculation compliance disclaimer - i do not own one nor have i ever done this mod so i cannot confirm conclusively.
-sj
sonicj is offline   Reply With Quote
Unread 09-12-2011, 10:34 PM   #63
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Aug 2011
Location: Ontario Canada
Posts: 16
Default Re: 06 CC Precedent Acceleration Problem

Quote:
Originally Posted by jimandkathy View Post
Followed advice about that hall effect device from Digikey. Used scotch lock connecters I piggy backed the hall device together with existing speed sensor taping it to the side of the existing speed control cup sensor and near the magnet centerline. Shazam; I now have a working like new cart. Thanks to all. Have driven it for a couple days and a few miles and can't stop smiling at the $$ savings. Now about that electronic someone saw for $55? could someone send a PM and tell me where they saw it?
I would like to try this...
was your original speed sensor working and then you piggy backed the hall device is that right
this sounds nice and easy at least to trial this..
is it still working for u

thx let me know please
heyubu is offline   Reply With Quote
Unread 09-13-2011, 09:12 PM   #64
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Aug 2011
Location: Ontario Canada
Posts: 16
Default Re: 06 CC Precedent Acceleration Problem

Quote:
Originally Posted by KCR View Post
Yes it did work! I went ahead and bought the Allegro sensor as listed in a previous post. Quite supprised to get a box in the mail and then have to look for the sensor as is it is less than 1/4 inch. At this point I was did not believe something this small could ever work. Wired it in and taped it to the side of the hat style sensor and sure enough I have a working sensor. Took it back apart and drilled a hole and epoxied for a more permant fix. Looks like I save well over $100. Thanks guys!
Question 1
Hey KCR
Do u think this mod will work with a working sensor
i just want to test it attach it to the outside of the cap

Question 2
whats the difference between the allegro sensor and the speed sensor fooler
mods....why does the speed sensor fooler need more parts to work
thanks again for helping a rookie
heyubu is offline   Reply With Quote
Unread 09-13-2011, 09:22 PM   #65
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Aug 2011
Location: Ontario Canada
Posts: 16
Default Re: 06 CC Precedent Acceleration Problem

Quote:
Originally Posted by jimandkathy View Post
Followed advice about that hall effect device from Digikey. Used scotch lock connecters I piggy backed the hall device together with existing speed sensor taping it to the side of the existing speed control cup sensor and near the magnet centerline. Shazam; I now have a working like new cart. Thanks to all. Have driven it for a couple days and a few miles and can't stop smiling at the $$ savings. Now about that electronic someone saw for $55? could someone send a PM and tell me where they saw it?
Did u have any problems with this mod

Did u end up trying a magnet how did that work out for uuuuu
heyubu is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Acceleration Problem Electric Club Car
Accelerator Problem: Jerky, Rapid Acceleration Electric Club Car
acceleration problem when warm? Please help I'm desperate! Gas Club Car
Acceleration or clutch problem Gas EZGO
'87 CC Acceleration Problem Electric Club Car


All times are GMT -5. The time now is 08:16 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.