lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 03-17-2011, 09:57 PM   #1
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 9
Default new batteries, no movement

have 1996 electric club car. Just replaced batteries. Cart does nothing. All the conections are correct and are brand new cables. Selnoid clicks. Tried jumping the yellow wire from the speed contol to selnoid still nothing. I'm lost. Any ideas?
scott lancour is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 03-18-2011, 09:14 AM   #2
Gone Wild
 
OLD MEC's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2009
Location: South Texas
Posts: 2,391
Default Re: new batteries, no movement

Was cart running before battery changes, as often owners replace batterys when not needed? Do you have a digital volt meter ( Harbor Freight $4-$8 ) as any electric cart owner needs one to do simple tests? Did you charge batterys after installation? Voltage should be either 38.22 for 36 volt pack ( "PACK" is total batterys in series 36 volt pack, 48 volt pack ), or 50.96 for 48 volt pack. Dont assume batterys are charged just because they are new, besides charging before use is very important to life of batterys, along with proper break in procedure. Often its improper connecting of battery cables that can be problem. We have all hooked batterys wrong at one time or another. Batterys must be hooked in series to get needed voltage.
OLD MEC is offline   Reply With Quote
Unread 03-18-2011, 10:31 AM   #3
just leave me alone
 
GLEEMO's Avatar
Club Car
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tennessee
Posts: 5,643
Default Re: new batteries, no movement

bump
GLEEMO is offline   Reply With Quote
Unread 03-18-2011, 01:25 PM   #4
The Last Moja Morani
 
shadowman's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2007
Location: jumping from cart to cart
Posts: 8,975
Default Re: new batteries, no movement

scott go over everything again..............have you tried charging them and does charger come on? on a 96 if its non a reagan cart you can connect a jumper wire from the small post on soleniod where the yellow wire is bolted over to the neg, of #6 battery and see if cart runs........post results........
shadowman is offline   Reply With Quote
Unread 03-18-2011, 04:07 PM   #5
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 9
Default Re: new batteries, no movement

charged batteries until charger went off. I did run a jumper from the yellow soleniod to the negative #6. Got nothing. Cart was not running before I changed batteries
scott lancour is offline   Reply With Quote
Unread 03-18-2011, 04:23 PM   #6
Cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 64,077
Default Re: new batteries, no movement

Just because a solenoid clicks does not mean it is working. It is activating but could still be failing. Check for pack voltage going in one side and out the other on the large terminals when it clicks...
scottyb is offline   Reply With Quote
Unread 03-19-2011, 10:25 AM   #7
The Last Moja Morani
 
shadowman's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2007
Location: jumping from cart to cart
Posts: 8,975
Default Re: new batteries, no movement

what color is controler, you said cart didn,t run before batteries? do you know what happened when it quit running?? it could be anything it might not be a battery or controler problem........................
shadowman is offline   Reply With Quote
Unread 03-19-2011, 08:18 PM   #8
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 9
Default Re: new batteries, no movement

old batteries were 7 years old and junk. 4 out of the 6 read 0 voltage. Charger wouldn't even go on. Not sure on the color of control....one thing did seem weird when I charged the new batteries, I was messing with cables unhooking and rehooking, thinking maybe had bad conection. None of the posts would spark from putting the cables on and off....I'm thinking there should be some what of a spark from them?
scott lancour is offline   Reply With Quote
Unread 03-20-2011, 11:29 AM   #9
The Last Moja Morani
 
shadowman's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2007
Location: jumping from cart to cart
Posts: 8,975
Default Re: new batteries, no movement

if all cables are hooked right sometimes you don,t get any kind of spark thats a good thing its when you do get sparking that should be a concern...........
shadowman is offline   Reply With Quote
Unread 03-20-2011, 12:17 PM   #10
just leave me alone
 
GLEEMO's Avatar
Club Car
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tennessee
Posts: 5,643
Default Re: new batteries, no movement

get a meter and post each batteries voltage here
also post the voltage across the entire pack , here
GLEEMO is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
G9 clutch movement... is it right? Gas Yamaha
Pedal clicks but no movement Electric EZGO
2001 PDS Help Needed - No Movement Electric EZGO
No click or movement Electric EZGO
86 marathon/no movement Gas EZGO


All times are GMT -5. The time now is 05:31 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.