lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 04-07-2011, 08:27 PM   #1
Getting Wild
 
GIMME THE KEYS's Avatar
Club Car
 
Join Date: Nov 2010
Location: Tenn
Posts: 100
Default need help !!!!!!!!!!

2007 club car pecedent plum quick motor speedy link
cart has been parked for a week batteries are charged it goes but slow and if pulling a hill or load its like you cut the key off . what do i check ? what does it sound like ?
GIMME THE KEYS is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 04-07-2011, 08:40 PM   #2
just leave me alone
 
GLEEMO's Avatar
Club Car
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tennessee
Posts: 5,643
Default Re: need help !!!!!!!!!!

Charge it until the charger shuts off
GLEEMO is offline   Reply With Quote
Unread 04-08-2011, 09:53 AM   #3
Gone Wild
 
OLD MEC's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2009
Location: South Texas
Posts: 2,391
Default Re: need help !!!!!!!!!!

Have you checked batterys for charge and condition? Refer to STICKIES "State of Charge Readings" Low voltage or heavy loads ( was controller updated when motor was installed? ) will cause controller to shut down protecting motor and related electric parts. Sounds like weak batterys so until you confirm battery pack condition no other diagnoses can be done.
OLD MEC is offline   Reply With Quote
Unread 04-08-2011, 06:24 PM   #4
Getting Wild
 
GIMME THE KEYS's Avatar
Club Car
 
Join Date: Nov 2010
Location: Tenn
Posts: 100
Default Re: need help !!!!!!!!!!

pack checks good goes great in reverse ! Could it be speed sensor,? as it only does 13 where it was doing 25.
GIMME THE KEYS is offline   Reply With Quote
Unread 04-08-2011, 06:34 PM   #5
Gone Wild
 
OLD MEC's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2009
Location: South Texas
Posts: 2,391
Default Re: need help !!!!!!!!!!

Could controller have dropped #4 setting because that sounds like stock speed? Was procedure for working on cart shut down done correctly?
OLD MEC is offline   Reply With Quote
Unread 04-08-2011, 06:58 PM   #6
Getting Wild
 
GIMME THE KEYS's Avatar
Club Car
 
Join Date: Nov 2010
Location: Tenn
Posts: 100
Default Re: need help !!!!!!!!!!

well i am sure its the speed sensor now !! where is the best place to get one ? BU's price is 115 i can almost buy the motor for that ..... any ideas on the best place to get one ?
GIMME THE KEYS is offline   Reply With Quote
Unread 04-08-2011, 09:53 PM   #7
Not Yet Wild
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 48
Default Re: need help !!!!!!!!!!

How are you sure its the speed sensor...5-8 is is the default setting for a bad sensor..could also be the magnet that sits under the sensor..it could be cracked..
jonitza is offline   Reply With Quote
Unread 04-08-2011, 10:25 PM   #8
Getting Wild
 
GIMME THE KEYS's Avatar
Club Car
 
Join Date: Nov 2010
Location: Tenn
Posts: 100
Default Re: need help !!!!!!!!!!

can you replace the magnet ? if so where do i get it ? where do i get a speed sensor?
GIMME THE KEYS is offline   Reply With Quote
Unread 04-09-2011, 11:36 AM   #9
Getting Wild
 
GIMME THE KEYS's Avatar
Club Car
 
Join Date: Nov 2010
Location: Tenn
Posts: 100
Default Re: need help !!!!!!!!!!

whats the magnet suppose to look like under the speed sensor ? deformed or perfectly round ?
GIMME THE KEYS is offline   Reply With Quote
Unread 04-09-2011, 12:19 PM   #10
just leave me alone
 
GLEEMO's Avatar
Club Car
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tennessee
Posts: 5,643
Default Re: need help !!!!!!!!!!

Quote:
Originally Posted by GIMME THE KEYS View Post
pack checks good goes great in reverse ! Could it be speed sensor,? as it only does 13 where it was doing 25.
Define good , Volts ???
GLEEMO is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes



All times are GMT -5. The time now is 11:44 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.