lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 05-01-2011, 08:31 PM   #11
The Last Moja Morani
 
shadowman's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2007
Location: jumping from cart to cart
Posts: 8,975
Default Re: 03 Precendent With Charging Problems

the charger is working hard......those voltage #,s arn,t good but yes i would try a few full charges before scrapping them because they are only a year old...............yes i would try and bring them up.......................
shadowman is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 05-01-2011, 08:33 PM   #12
just leave me alone
 
GLEEMO's Avatar
Club Car
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tennessee
Posts: 5,643
Default Re: 03 Precendent With Charging Problems

U need to leave the charger on until it completed , it should shut itself off after 16
hours if not complete.
Batteries build up a surface charge which takes 6-8 hours to completely dissipate,
so wait 6-8 hours after charge to determine true battery voltage

Then the next day do it again . keep records see if each day it gets better.
keep an eye on the water level , use only distilled to fill 1/4 to 1/2 inch above plates.

The batteries probably boil or bubble until the charger gets down to 5 amps.
GLEEMO is offline   Reply With Quote
Unread 05-01-2011, 08:49 PM   #13
Gone Wild
Club Car
 
Join Date: Apr 2011
Location: Texas
Posts: 600
Default Re: 03 Precendent With Charging Problems

Any guarantee on the batteries

its not looking good !

if they are bad after charging ( may charge but it doesn't last very long )

if no warentee try the magnesium sulfate trick see if it will give you anything after a charge.

good luck
gaminde is offline   Reply With Quote
Unread 05-01-2011, 08:55 PM   #14
just leave me alone
 
GLEEMO's Avatar
Club Car
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tennessee
Posts: 5,643
Default Re: 03 Precendent With Charging Problems

Hang in there be patient , U may save $600.00
GLEEMO is offline   Reply With Quote
Unread 05-01-2011, 09:18 PM   #15
Gone Wild
 
Join Date: Dec 2010
Location: West Texas
Posts: 182
Default Re: 03 Precendent With Charging Problems

Thanks and will keep trying to build them up. Just wondering why there is no reading on hydrometer.

Working to save them and will do everything I can before choosing new batteries. They are being hard headed on wanting to charge up.

So why does the charger get so warm/hot? Do I need to charge in intervals?

The charger that the person has with the cart doesn't like the high amperage and must of weakened the circuit breaker.

Thanks
HGC2010 is offline   Reply With Quote
Unread 05-02-2011, 09:30 AM   #16
Gone Wild
 
OLD MEC's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2009
Location: South Texas
Posts: 2,391
Default Re: 03 Precendent With Charging Problems

If you did your hydrometer tests at least 6 hours after filling and had charger on for some time to mix distilled water this is better indication of condition than voltage tests.
I had battery pack yesterday show 50 volts and each battery 8 volts and above, but when I ran cart around for few minutes and retested I found one battery had only 2 volts and hydrometer test showed 1.140 while other batterys showed 1.275.
Im afraid your charger is trying to fill a bottomless pit so to speak with bad batterys?
OLD MEC is offline   Reply With Quote
Unread 05-02-2011, 08:58 PM   #17
just leave me alone
 
GLEEMO's Avatar
Club Car
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tennessee
Posts: 5,643
Default Re: 03 Precendent With Charging Problems

Quote:
Originally Posted by OLD MEC View Post
If you did your hydrometer tests at least 6 hours after filling and had charger on for some time to mix distilled water this is better indication of condition than voltage tests.
I had battery pack yesterday show 50 volts and each battery 8 volts and above, but when I ran cart around for few minutes and retested I found one battery had only 2 volts and hydrometer test showed 1.140 while other batterys showed 1.275.
Im afraid your charger is trying to fill a bottomless pit so to speak with bad batterys?
Yep if after fill, charge, wait.
hydromoter is really low , head to the battery shop.
GLEEMO is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
2006 Precendent Charging Problem Electric Club Car
Charging Problems Electric EZGO
Charging problems Electric EZGO
upgraded precendent problems Electric Club Car
charging problems Electric Club Car


All times are GMT -5. The time now is 05:28 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.