lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 05-22-2011, 05:48 PM   #1
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: May 2011
Location: Houston, Texas
Posts: 12
Default No response at accelerator pedal; ATTN: scottb and shadowman

I have an electric Club Car (serial no. AQ0548-574730; 48v system). Scottb and shadowman provided valuable insights when I first posted this message about a week or so ago.

Battery voltage is reading just about 10v now. When I step on the accelerator pedal, there is no respnse. I have jumped the two main terminals on the solenoid with no response. Does this imply that the solenoid might be the problem, or is there additional testing that I must first conduct?

Gordon
Houston, Texas
colonel_biggs is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 05-22-2011, 05:56 PM   #2
Cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 64,079
Default Re: No response at accelerator pedal; ATTN: scottb and shadowman

10v ...... is that for one battery or all four?
Doesn't matter, it is so low it won't run or respond to any tests.
Retest pack voltage, if below 48v, recharge and retest solenoid jumper?
scottyb is offline   Reply With Quote
Unread 05-22-2011, 06:09 PM   #3
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: May 2011
Location: Houston, Texas
Posts: 12
Default Re: No response at accelerator pedal; ATTN: scottb and shadowman

Hey, scottyb --

Finally made it down to Galveston.

That was for one battery. I leave the batteries on a charger when I am not here. What is the procedure for testing all five batteries for a total charge? Even if undercharged, wouldn't there be some response from a pedal depression?

Forgot to mention that there was no cllicking at the solenoid.

Gordon
colonel_biggs is offline   Reply With Quote
Unread 05-22-2011, 06:20 PM   #4
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: May 2011
Location: Houston, Texas
Posts: 12
Default Re: No response at accelerator pedal; ATTN: scottb and shadowman

If I am using the correct measuring procedure, I come up with a figure of about 60 volts.

Gordon
colonel_biggs is offline   Reply With Quote
Unread 05-22-2011, 06:48 PM   #5
Cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 64,079
Default Re: No response at accelerator pedal; ATTN: scottb and shadowman

You r cart has 6/8v batteries? They are 10v each?
Was this measurement taken while it was on the charger?
scottyb is offline   Reply With Quote
Unread 05-22-2011, 07:26 PM   #6
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: May 2011
Location: Houston, Texas
Posts: 12
Default Re: No response at accelerator pedal; ATTN: scottb and shadowman

It might help to unplug the charger.....

Five batteries; reading is now 45 volts. Not quite 48v, but it should be enough to generate a response, don't you think?

GB
colonel_biggs is offline   Reply With Quote
Unread 05-22-2011, 07:27 PM   #7
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: May 2011
Location: Houston, Texas
Posts: 12
Default Re: No response at accelerator pedal; ATTN: scottb and shadowman

Sorry....six batteries.
colonel_biggs is offline   Reply With Quote
Unread 05-22-2011, 09:07 PM   #8
The Last Moja Morani
 
shadowman's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2007
Location: jumping from cart to cart
Posts: 8,975
Default Re: No response at accelerator pedal; ATTN: scottb and shadowman

i don,t know that it is going to respond with only 45 volts ......you would think it should at least click soleniod but it may not be enough........i know the cart won,t drive while charger is plugged in but maybe try turning key on and hitting pedal see if soleniod clicks i,m not certain that will work but if it does that will tell us something...........................
shadowman is offline   Reply With Quote
Unread 05-22-2011, 10:49 PM   #9
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: May 2011
Location: Houston, Texas
Posts: 12
Default Re: No response at accelerator pedal; ATTN: scottb and shadowman

No response when I hit the pedal; not even a click.

GB
colonel_biggs is offline   Reply With Quote
Unread 05-23-2011, 07:13 AM   #10
The Last Moja Morani
 
shadowman's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2007
Location: jumping from cart to cart
Posts: 8,975
Default Re: No response at accelerator pedal; ATTN: scottb and shadowman

how about with charger plugged into cart?...........................
shadowman is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
2005 Club Car DS intermittent no pedal response Electric Club Car
No Response from Gas Pedal Electric Club Car
No response at accelerator pedal Electric Club Car
Accelerator response issue Electric EZGO
accelerator pedal Electric EZGO


All times are GMT -5. The time now is 06:12 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.