lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 05-29-2011, 02:51 PM   #11
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: May 2010
Location: Alabama
Posts: 43
Default Re: all new parts and still no go

here comes some more
Attached Images
File Type: jpg DSC_4394.jpg (107.9 KB, 12 views)
File Type: jpg DSC_4397.jpg (166.5 KB, 10 views)
File Type: jpg DSC_4398.jpg (138.6 KB, 9 views)
File Type: jpg DSC_4399.jpg (133.9 KB, 10 views)
File Type: jpg DSC_4400.jpg (134.0 KB, 10 views)
fastride is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 05-29-2011, 02:59 PM   #12
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: May 2010
Location: Alabama
Posts: 43
Default Re: all new parts and still no go

Here are a couple of more. If any body see's any thing that doesnt look right, please let me know. I just dont know what i have done wrong. Do i need to adjust the potentiometer screw?
Thanks again and please reply what suggestions
Attached Images
File Type: jpg DSC_4401.jpg (138.2 KB, 4 views)
File Type: jpg DSC_4402.jpg (129.7 KB, 4 views)
fastride is offline   Reply With Quote
Unread 05-29-2011, 03:31 PM   #13
Gone Wild
 
cheapjeep2's Avatar
Club Car
 
Join Date: Nov 2008
Location: Peachtree City, Georgia
Posts: 1,529
Default Re: all new parts and still no go

Press the pedal and tell me how many green blinks before it goes solid please. Do you get any any RED flashes?
cheapjeep2 is offline   Reply With Quote
Unread 05-29-2011, 03:41 PM   #14
Gone Wild
 
cheapjeep2's Avatar
Club Car
 
Join Date: Nov 2008
Location: Peachtree City, Georgia
Posts: 1,529
Default Re: all new parts and still no go

Quote:
Originally Posted by fastride View Post
and some more. As you can tell, i am in despirate need of help
That throttle box in picture 4, it looks unique, I don't believe I have seen that before. What kinda is it? We could be on to something with the way the controller is programmed in conjunction with that throttle.
cheapjeep2 is offline   Reply With Quote
Unread 05-29-2011, 05:02 PM   #15
The Last Moja Morani
 
shadowman's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2007
Location: jumping from cart to cart
Posts: 8,975
Default Re: all new parts and still no go

2 questions, 1st take a good look at that shot of the controller with all the wires mounted......is that stud thats holding the cable with the yellow tape the bolt is it touching the one with the blue tape? if so thats not good is it......2nd and this may not mean anything but that really looks like an E-Z controller.....again may not mean nothing but just in case......i,m interested in if that bolt is touching the other cable just enough...............
shadowman is offline   Reply With Quote
Unread 05-29-2011, 05:11 PM   #16
Gone Wild
 
cheapjeep2's Avatar
Club Car
 
Join Date: Nov 2008
Location: Peachtree City, Georgia
Posts: 1,529
Default Re: all new parts and still no go

Quote:
Originally Posted by shadowman View Post
2 questions, 1st take a good look at that shot of the controller with all the wires mounted......is that stud thats holding the cable with the yellow tape the bolt is it touching the one with the blue tape? if so thats not good is it......2nd and this may not mean anything but that really looks like an E-Z controller.....again may not mean nothing but just in case......i,m interested in if that bolt is touching the other cable just enough...............

Looks like the bolt is running behind the blue wire not touching, but that is something to double check, and second... An AXE is an AXE when they get to 500 amp and higher they are all the same. Just programmed differently for your throttle.

Still need my two questions answered, that does not look like a stock pot box and that need to know how many blinks you get on start up.
cheapjeep2 is offline   Reply With Quote
Unread 05-29-2011, 05:12 PM   #17
The Last Moja Morani
 
shadowman's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2007
Location: jumping from cart to cart
Posts: 8,975
Default Re: all new parts and still no go

no it dosn,t look stock the pot..........my eyes arn,t the best but if thats touching just a hair ................................
shadowman is offline   Reply With Quote
Unread 05-29-2011, 05:21 PM   #18
Gone Wild
 
cheapjeep2's Avatar
Club Car
 
Join Date: Nov 2008
Location: Peachtree City, Georgia
Posts: 1,529
Default Re: all new parts and still no go

Quote:
Originally Posted by shadowman View Post
no it dosn,t look stock the pot..........my eyes arn,t the best but if thats touching just a hair ................................
Totally agree with it touching... The reason I am asking about the pot is that if it's different from what the controller is programmed for , this condition will happen.
cheapjeep2 is offline   Reply With Quote
Unread 05-29-2011, 05:21 PM   #19
The Last Moja Morani
 
shadowman's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2007
Location: jumping from cart to cart
Posts: 8,975
Default Re: all new parts and still no go

Quote:
Originally Posted by cheapjeep2 View Post
Totally agree with it touching... The reason I am asking about the pot is that if it's different from what the controller is programmed for , this condition will happen.
i agree........................................
shadowman is offline   Reply With Quote
Unread 05-29-2011, 09:17 PM   #20
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: May 2010
Location: Alabama
Posts: 43
Default Re: all new parts and still no go

I went back out to the cart and when i put the lever in reverse, i get 7 green blinks and then turns to solid green but if i push the pedal all the way down, it turns red. When i put the lever in forward, all i get is blinking red. The wheels still turn just a little bit when it is in reverse but it does not move at all when it is in forward. And one more thing, the potentiometer is the factory club car, i just have the cover off of it
Attached Images
File Type: jpg DSC_4404.jpg (105.7 KB, 8 views)
fastride is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
F/S - Tires/Wheels, cables, front end parts, etc - Club Car DS parts Golf Carts and Parts
Club Car Parts I need, check your used parts pile Golf Carts and Parts
parts Golf Carts and Parts
need parts Gas EZGO
Carts Parts Plus: Oversize Jets/Performance Parts Golf Cart Parts


All times are GMT -5. The time now is 12:20 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.