lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 07-16-2011, 04:34 PM   #1
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Nov 2010
Location: Ocean Shores Washington
Posts: 9
Default 08 precedent electric speed sensor problem. Cart starts at proper speed then slows .

Cart starts fine then slows to half speed. I pushed it before the high speed quit and the buzzer worked. Ran it till high speed quit then pushed it and the buzzer didn't work. Pushed it in reverse and the buzzer worked after high speed quit. Can someone tell me how to get to the speed sensor?
Rickman is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 07-16-2011, 04:44 PM   #2
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Jul 2010
Location: West Georgia
Posts: 43
Default Re: 08 precedent electric speed sensor problem. Cart starts at proper speed then slow

The speed sensor is located on the right end of your motor looking at it from the rear. Should have three wires going to it. Don't remember the colors. Your can get to it by removing the access cover located in the bag well.
gsp041 is offline   Reply With Quote
Unread 07-16-2011, 05:00 PM   #3
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Nov 2010
Location: Ocean Shores Washington
Posts: 9
Default Re: 08 precedent electric speed sensor problem. Cart starts at proper speed then slow

Thanks gsp041. Is there a way to bench test it?
Rickman is offline   Reply With Quote
Unread 10-28-2013, 11:36 AM   #4
Not Yet Wild
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 1
Default Re: 08 precedent electric speed sensor problem. Cart starts at proper speed then slow

Quote:
Originally Posted by rickman View Post
thanks gsp041. Is there a way to bench test it?
thanks,please advise
BRUCE SMITH is offline   Reply With Quote
Unread 10-28-2013, 11:44 AM   #5
Member #16,745
 
jakesnake27's Avatar
Harley Davidson
 
Join Date: Aug 2009
Location: Missouri
Posts: 9,895
Default Re: 08 precedent electric speed sensor problem. Cart starts at proper speed then slow

DS IQ or Precedent Speed Sensor Test
jakesnake27 is offline   Reply With Quote
Unread 05-26-2014, 08:35 PM   #6
Not Yet Wild
 
Join Date: May 2011
Posts: 23
Default Re: 08 precedent electric speed sensor problem. Cart starts at proper speed then slow

Does anyone have a video how to put in a speed sensor? I seem to be having the exact same issue with my cart. Also, is there a way to tell if I have the correct motor to put in a speed magnet? I have no idea how to tell which current setting my motor is at. Any help would be awesome... Any suggestion where I can get a speed sensor for a decent price? I see the range on eBay is rather large. I have seen from 40$ all the way to 120$.
brivy1900 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
MCOR? Speed Sensor? Controller? Cart Runs at half speed. Advice, please. Electric Club Car
precedent motor speed sensor Electric Club Car
Speed sensor for CC Precedent Electric Club Car
05 Precedent IQ speed problem Electric Club Car
Cart slows down on cruising speed Gas Yamaha


All times are GMT -5. The time now is 09:00 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.