lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 07-23-2011, 09:09 PM   #1
Getting Wild
 
dgcurtis's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jul 2009
Location: Peachtree City, GA
Posts: 127
Default Not getting full charge

I recently bought a new set of Trojan T-875. I let the charger charge them until it shutoff. The voltage across the entire pack is 50.7

I've read on the forum about the break in period so I've been getting the batteries down to 80% and then recharging them but they never will get any higher than 50.7 volts. Also, the battery meter drops fairly fast.

Today after a ride, the battery meter had dropped 4 bars (I need to buy a digital meter from Scotty). The voltage when I got back was 49.4 volts. I spent a little time (maybe 5 minutes) checking the individual voltage on each battery. They all started out at 8.25 volts. I noticed that after I checked the last battery and went back to check the first, it's voltage was now 8.27. I repeated this and by the time I went to head back inside, the first battery was reading 8.33.

The OBC is a new one that I purchased so I would hope that it's not the problem. I've tried two different chargers with the same results. The charging receptacle along with the wires for it is new. The only thing I can think of is maybe I screwed up making one of the 4g battery cables. One of them was slightly warmer than the rest. Would an improperly crimped cable be causing some resistance and causing the issues I am seeing?

Thanks,

Doug
dgcurtis is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 07-23-2011, 09:16 PM   #2
The Last Moja Morani
 
shadowman's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2007
Location: jumping from cart to cart
Posts: 8,975
Default Re: Not getting full charge

yes a cable might cause its not odd for voltage to creep up when sitting and 50+ at full charge i think is in the normal range.........mine go higher but not all sets do that..........if your not sure about the cable might not be a bad idea to redo it............if the charger times out at 16 hours just pull all plugs for a few minutes and than start charging all over.............keep an eye on things they will get better as batteries break in.....whats the date code on them?................................
shadowman is offline   Reply With Quote
Unread 07-23-2011, 09:30 PM   #3
Getting Wild
 
dgcurtis's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jul 2009
Location: Peachtree City, GA
Posts: 127
Default Re: Not getting full charge

The date codes on all 6 is G1. So that would be July 2011?

I just checked the resistance on the battery cables and at the lowest setting my meter would go, the reading was 00.3 to 00.1 on the cables but I'm not exactly sure what the normal reading is.

I just checked and the voltage on the pack is 50.3. I'm at around 10 charges so I would have hoped that I'd be at least 51v. Also, I don't like how fast the voltage is dropping.

Thanks,

Doug
dgcurtis is offline   Reply With Quote
Unread 07-24-2011, 08:10 AM   #4
The Last Moja Morani
 
shadowman's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2007
Location: jumping from cart to cart
Posts: 8,975
Default Re: Not getting full charge

i have a digital meter on 2 of my carts and one of them when its near the end of charge i,m over 60 volts but after its done and sits it drops to 53........................
shadowman is offline   Reply With Quote
Unread 07-24-2011, 03:39 PM   #5
Getting Wild
 
dgcurtis's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jul 2009
Location: Peachtree City, GA
Posts: 127
Default Re: Not getting full charge

I guess I'm not being patient enough. I'm going to keep up the short rides and then charging routine.

Thanks,

Doug
dgcurtis is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Full charge. Won't Go. Electric Club Car
Not getting a full charge Electric Club Car
99 CC 48 volt no go on full charge Electric Club Car
Still no torque, batteries full charge? Electric Club Car
club car batteries not taking full charge Electric Club Car


All times are GMT -5. The time now is 11:23 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.