lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 09-11-2011, 05:19 PM   #1
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Sep 2011
Location: Anoka, mn
Posts: 3
Default No power-nothing

Our 2005 precedent cart had a broken positive battery cable end. Upon inspection of the batteries I noticed a large amount of corrosion at the bottom of the center panel that holds the obi etc.. I removed the batteries and cleaned off the corrosion, replaced the positive cable end and mistakenly installed one of the batteries backwards. Now I have no power, no clicking, no back up buzzer. What do I need to do? Where do I start?
Davidemily is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 09-11-2011, 08:15 PM   #2
The Last Moja Morani
 
shadowman's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2007
Location: jumping from cart to cart
Posts: 8,975
Default Re: No power-nothing

welcome to BGW......does cart have a run tow switch? did you put it in tow? if not a real good chance the controller went they are really fuzzy about that, did you check the charge receptical fuse and sense wire fuse?...........................
shadowman is offline   Reply With Quote
Unread 09-11-2011, 08:24 PM   #3
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Sep 2011
Location: Anoka, mn
Posts: 3
Default Re: No power-nothing

Yes. I took it off the charger, flipped switch from tow to run and everything works!, thanks for responding. I am concerned about the amount of corrosion that was built up on the bottom of the center mounting plate. Is this normal?
Davidemily is offline   Reply With Quote
Unread 09-11-2011, 08:26 PM   #4
The Last Moja Morani
 
shadowman's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2007
Location: jumping from cart to cart
Posts: 8,975
Default Re: No power-nothing

keep in mind cart shouldn,t run when charger is plugged into it and tow cuts all power......as for coroision? there shouldn,t be a whole ton of it..........................
shadowman is offline   Reply With Quote
Unread 09-11-2011, 08:44 PM   #5
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Sep 2011
Location: Anoka, mn
Posts: 3
Default Re: No power-nothing

The corrosion came off in chunks with a screw driver and many of the chunks were an inch thick or larger. This cart is new for us, we purchased in may. Is the corrosion from leaking batteries?
Davidemily is offline   Reply With Quote
Unread 09-11-2011, 10:25 PM   #6
The Last Moja Morani
 
shadowman's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2007
Location: jumping from cart to cart
Posts: 8,975
Default Re: No power-nothing

that would be a cause yes...................................
shadowman is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
2005 Precedent starts of powered, then loses power, reverse always power Electric Club Car
Power Wise Charger worked after board replaced now back to no power Electric EZGO
have power on ezgo buggy no power light Electric EZGO
Power in Reverse/Little Power in Forward Gas Harley Davidson
want more power Big Block Talk!


All times are GMT -5. The time now is 11:06 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.