Buggies Gone Wild Golf Cart Forum

Buggies Gone Wild Golf Cart Forum (http://www.buggiesgonewild.com/)
-   Electric Club Car (http://www.buggiesgonewild.com/electric-club-car/)
-   -   97 cc ds48v stopped working (http://www.buggiesgonewild.com/electric-club-car/55335-97-cc-ds48v-stopped-working.html)

charman 10-05-2011 01:46 PM

97 cc ds48v stopped working
 
driving on the course on a wet day. put in reverse to back up,which i did, then switched to forward and it would not go. so now its been a month in the garage, the cart is charging, all the lights, horns, and buzzers work. upon placing the key in the on position and the F/R switch in forward, then press the pedal, i get the click in the motor but nothing happens. have been advised it could be solenoid, controller, or computer. need help in identifying the likely issues and the procedures i may go about in finding the problem. this forum is my last resort before calling in the repairman. i would prefer to learn and repair it myself. collective rugged individualism.:-P

lwalk1961 10-05-2011 02:33 PM

Re: 97 cc ds48v stopped working
 
Will it still go in reverse?

charman 10-05-2011 02:58 PM

Re: 97 cc ds48v stopped working
 
no it wont go in reverse.

charman 10-05-2011 03:07 PM

Re: 97 cc ds48v stopped working
 
surely all you buggie nuts have had this same problem. i have read similiar posts but none ever shook out to a solution. i suppose once its fixed, they're done. a quick note; prior to the cart quitting, for a few weeks when engaging the F/R switch to reverse, it would need a finesse jiggling to get the cart to go in reverse. provided the F/R switch is the problem, how would you go about checking? reluctant to plunk down $120 to see if it is indeed the problem.

shadowman 10-05-2011 05:13 PM

Re: 97 cc ds48v stopped working
 
start by jacking the rear up jumping the large post on solenoid turn key on put in gear and press pedal see if cart runs.......if so replace even a clicking solenoid can be bad.....how wet did it get? have you checked battery voltage with a meter? if not also do that and if you can load test them also....and take a good look at all your cables make sure one didn,t break off somewhere, even though lights and buzzer works all that means is you have some battery power so try and pul,tug, cables to make sure all are tight...................we can try and eliminte one thing at a time..................................8)

charman 10-05-2011 11:05 PM

Thanks for the advice. I will do those tests tomorrow and post results.

charman 10-13-2011 10:41 AM

When jumping the large post on the solenoid, not entirely sure what to do. There is a line in and a line out? I connected the two with a single side of jumper cables w no result. How do I check my batteries. I can turn wrenches and do just about anything but my brain does not understand electricity.

charman 10-13-2011 11:09 AM

http://tapatalk.com/mu/44ce1fd0-0d31-db71.jpg

charman 10-13-2011 11:10 AM

http://tapatalk.com/mu/44ce1fd0-0d60-abe2.jpg

charman 10-13-2011 11:11 AM

http://tapatalk.com/mu/44ce1fd0-0d98-2bd6.jpg


All times are GMT -5. The time now is 05:48 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
This Website and forum is the property of Buggiesgonewild.com. No material may be taken or duplicated in part or full without prior written consent of the owners of buggiesgonewild.com. 2006-2017 Buggiesgonewild.com. All rights reserved.